Razlogov je več: ker smo šola prijaznih odnosov in širokega znanja, ker delamo v sozvočju z okoljem v katerem živimo, in ker smo uglašeni na potrebe posameznika. Smo šola sproščenih in veselih dijakov in razumevajočih profesorjev.

 

Šola stoji ob robu gozda, poleg polj, na katerih v času podeljevanja zlatih maturitetnih spričeval zlatorumeno zori tudi žito. Obkrožena je z zelenjem in mirom, ki ga žlahtnita le ptičje petje in klepet mladine. Okolje je kot nalašč za razmišljanje in ustvarjanje.

 

Imamo bogate prostorske možnosti za pouk, ki ga izvajamo samo dopoldan. S športno dvorano, fitnesom in plesno delavnico, ki so dijakom dostopne tudi popoldne in med vikendom, omogočamo primerno sprostitev po napornem delovnem dnevu. Mnogi naši dijaki se še mnogo let po zaključku šolanja vračajo na rekreacijo v naše špoortne objekte.

 

Pohvalimo se lahko z odlično kuhinjo, ki nas vsakodnevno razvaja s toplo malico, pripravljeno iz odličnih sestavin pridelanih v neposrednem okolju.

 

Razpisujemo 3 oddelke splošne gimnazije, v katerih vzgajamo za pestropaleto različnih poklicev. Ob tem razvijamo tudi bogastvo osebnih potencialov v pestri izbiri izvenšolskih dejavnosti.

 

Program ekonomski tehnik z dvema (včasih tudi le z eno) paralelkama doživlja prenovo, kar pravo renesanso v povezovanju teorije s prakso, v interdisciplinarnem pristopu k poučevanju predmetov in v široki paleti profesionalnih izzivov, ki jih ponujata praktični pouk in projektno delo. Ponujamo različna področja izpopolnjevanja znanj, pri katerih vsak dijak lahko najde svojo smer ekonomskega zanimanja, od bančništva do zavarovalništva ipd.

 

Dijaki programa ekonomski tehnik se vključujejo tudi v mednarodni projekt Leonardo. v okviru tega projekta opravljajo obvezno delovno prakso v tujini, v Nemčiji, Italiji, na Madžarskem ali celo v Angliji.

 

Posebej bogato sodeliujemo s pobrateno realno šolo iz Hirschaida v Nemčiji. vsako leto gostimo 20 njihovih dijakov pri nas in nato pošljemo 20 naših dijakov k njim na enotedensko izmenjavo.

 

Vsako leto pripravljamo tako imenovani Pomladni dan, vzpodbujamo pa tudi k aktivnemu vključevanju dijakov v projekt Mladi raziskovalec.

 

Spoštovane in spoštovani – ne spreglejte spletnih strani Srednje šole Josipa Jurčiča (www.ssjj.si), predvsem pa nas obiščite na dnevu odprtih vrat v decembru in na informativnih dnevih v februarju!

 

Pričakujemo vas s prijaznostjo, prepričali vas bomo s kvaliteto!

 

Dragica Šteh in Milan Jevnikar

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov: 1)