Letos je razpisana tema VEDRE BLIŽINE MED NAMI. Dejavnosti so potekale v šoli in na daljavo. Organizacijsko delo vodi Majda Simonič.

  1. in 2. letniki gimnazije (A) in strokovne šole (B)prebirajo delo Ferija Lainščka, Kurji pastir, ter predpisano strokovno literaturo.
  2. in 4. letniki gimnazije (A) in strokovne šole (B) pa segajo po dramskih delih Alenke Goljevšček, Pod Prešernovo glavo in Srečna draga vas domača, in Georga B. Shawna, Pygmalion, ter predpisano strokovno literaturo.

Razpisana  literarna dela in strokovna literatura so podlaga za preverjanje bralne zmožnosti ter zmožnosti pisanja besedil, povezanih s prebranim.

Dijak/dijakinja se prijavi svoji učiteljici slovenščine, nato poteka organizacija tekmovanjaPo prijavi dijaka se po stopnjah organizira priprava dijakov na prebiranje razpisanega študijskega gradiva (predvidevamo do pet ur za vsako stopnjo). Priprave glede na prijavo in razpisano literaturo vodita profesorici slovenščine: 2. stopnjo Majda Simonič3. stopnjo Lea Kastelic.

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov: 1)