Spoštovani!

V mesecu decembru sem začel izvajati predstavitve različnih študijskih programov in poklicev. Predstavitve so namenjene maturantom, pa tudi zainteresiranim dijakom nižjih letnikov. Vse je popolnoma brezplačno in brez drugih obveznosti, dijaki se morajo na posamezne predstavitve zgolj prijaviti preko spletnega obrazca (samo prijavljeni dijaki potem dobijo povezavo do predstavitve).
Na prvi (testni) predstavitvi študija farmacije (14.12.2020), je bilo prisotnih zgolj 16 dijakov, na ponovitev tega študija (6.1.2021) pa se je prijavilo kar 434 dijakov. Še več (540) je bilo prijavljenih na predstavitev študija medicine, ki smo ga izvedli ta ponedeljek (11.1.2021).

Vse predstavitve potekajo preko spletna (aplikacija Teams in preko youtuba), potekajo pa tako, da po zelo kratkem uvodu, v prvem delu eden od študentov predstavi izbran študij, nato pa v drugem delu predstavi delo nekdo, ki je že zaposlen v tem poklicu (primer: študent medicine in zdravnik). Vsi zaposleni so med mlajšimi, kar pomeni, da imajo še nekaj svežih podatkov, kakšna je pot od diplome, do iskanja službe in samega začetka zaposlitve. Dijaki se morajo za poslušanje predstavitev prijaviti, ob prijavi pa lahko zastavijo vprašanja, na katera potem predavatelji odgovarjajo; odgovarjajo pa tudi na tista vprašanja, ki jih dijaki postavijo tekom predstavitve (za primer: na ponedeljkovi predstavitvi medicine je bilo odgovorjenih na več kot 100 vprašanj, dijaki pa so več kot uro in pol zavzeto spremljali informacije, ki sta jih podala dva zdravnika (pediatrinja in onkolog) ter študentka 4. letnika medicine.

V naslednjem tednu bodo bo predstavljen študij in delo babištva, arhitekture ter študija v tujini in odlične platforme za dodatne priprave dijakov, razturi na maturi.

V kolikor bi vaše dijake zanimale te predstavitve, jim prosim posredujte te informacije. V kolikor pa ne želite, da vam pošiljam informacije o predstavitvah, ki bodo sledile v nadaljevanju, pa vas vljudno prosim, da me o tem obvestite v povratnem elektronskem naslovu.

Petek, 15.1.2021 ob 19:00 – predstavitev ŠTUDIJA V TUJINIobvezne prijavehttps://forms.gle/V8R8XFCUBVDeW7VQ9

Ponedeljek, 18.1.2021 ob 19:00 – predstavitev ŠTUDIJA in poklica ARHITEKTUREobvezne prijavehttps://forms.gle/TZbn5bC2G6C6Bdhh8

Sreda, 20.1.2021 ob 19:00 – predstavitev RAZTURI NA MATURIobvezne prijavehttps://forms.gle/t5g4NBZiupDrkZ9Q6

Petek, 22.1.2021 ob 19:00 – predstavitev ŠTUDIJA in poklica BABIŠTVAobvezne prijavehttps://forms.gle/aVAXyiJj6khzs28LA

Lep pozdrav,

Miha Indihar

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov: 1)