27. marca 2024 se je v veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani zgodil nepozabni maturantski ples 70. generacije gimnazijskih maturantov in 36. generacije maturantov programa ekonomski tehnik. Maturantskega plesa so se udeležili oddelki 4. A, 4. B in 4. D skupaj s svojimi starši in seveda učitelji in sodelavci Srednje šole Josipa Jurčiča na čelu z ravnateljico Ajdo Erjavec.

Večer, poln nostalgije, mladostnih sanj, plesa in prijaznih besed je potekal v organizaciji plesne šole Bolero, vodil pa ga je dramski igralec Domen Valič. Po slovesnem prihodu profesorskega zbora in po maturantski himni je sledil slavnostni nagovor predstavnice dijakov, maturantke Julije Ambrožič. Njen govor je opisal čas, ki so ga maturanti preživeli »na Jurčiču«, od koronskega leta, do svečanega maturantskega večera. Zahvalila se je profesorjem in ostalim delavcem šole za spodbudo, vse predano znanje, predvsem pa za domačnost, ki jo skupaj ustvarjamo na naši šoli. Zahvalila se je tudi staršem za njihovo podporo in brezpogojno ljubezen. Sledil je nagovor ravnateljice Ajde Erjavec, ki je maturantom najprej zaželela lep večer, nato pa k besedi povabila še nekdanjega ravnatelja Milana Jevnikarja, ki je generacijo letošnjih slavljencev na šoli sprejel leta 2020 in jih pripeljal do sklepnega dejanja njihovega srednješolskega izobraževanja. Milan Jevnikar se je v svojem nagovoru poigral s številkami in zanimivimi naključji, med katerimi je tudi dejstvo, da je svoj prvi nagovor maturantom imel pred natanko 20 leti, ko je bila na maturantskem plesu Srednje šole Josipa Jurčiča tudi naša sedanja ravnateljica Ajda Erjavec. Zahvalil se je sodelavcem, staršem in maturantom za zgledno sodelovanje, za številne uspehe in za promocijo šole, za katero so poskrbeli predvsem s svojimi dosežki, številnimi projekti, predvsem pa s prijaznim odnosom, delavnostjo in ustvarjalnostjo. Ravnateljica Ajda Erjavec je maturantom zaželela uspešen zaključek srednješolskega izobraževanja, na poti v prihodnost pa predvsem – poguma in razuma, da bi ohranili vedrino, pozitivno naravnanost in lepe spomine na srednjo šolo. Vse navzoče je z izbranimi besedami nagovorila tudi predstavnica Sveta staršev gospa Tanja Šket.

Sledila je slovesna četvorka, na katero so se naši dijaki in dijakinje pripravljali kar nekaj mesecev. Nastop so opravili z odliko in na ples odpeljali tudi profesorski zbor ter starše. Po svečani večerji so sledile še predstavitve razredov in zahvale razrednikom. 4. A, 4. B in 4. D so pripravili predstavitvene videe, v katerih so razkrili številne spretnosti in talente, ki jih včasih pri pouku niti ne opazimo. Razredniki letošnjih maturantov, Matko Peteh, Dragica Šteh in Anton Brčan, so si bili enotni v pohvalah letošnji generaciji. Zahvalili so se tudi staršem za zgledno sodelovanje in profesorskemu zboru ter ostalim sodelavcem za predano delo. Piko na i letošnjemu maturantskemu plesu Srednje šole Josipa Jurčiča sta dala nastopa plesnega para Roša Nala Omahna in Julije Genorio ter plesna točka profesorskega zbora. Da o vrhunski zabavi in plesu, ki sta sledila po slavnostni torti, niti ne govorimo.

Srečno, generacija 2024, tudi na maturi in seveda potem, ko se bodo naše poti razšle na vse strani prihodnosti in življenja.

Dragica Šteh

 

Generaciji SŠJJ 2024 za popotnico
POGUM Z RAZUMOM, RAZUM S POGUMOM

Čez noč ste v maturante dozoreli,
na poti svoji ste Ljudje postali.
Posebni časi so vas povezali:
ste na začetku covid preboleli,

na koncu dva ravnatelja imeli.
Vse to prestali ste inu obstali.
Veliko veste. Več boste spoznali.
Predvsem bodite danes vsi veseli:

pred vami je življenje – naj bo vaše!
Bodite sebi zvesti in brez šuma
prisluhnite ljubezni, ta vsem paše.

Nikoli naj ne zmanjka vam razuma,
le-temu danes dvigamo vsi čaše!
Živite vedno ga z dovolj poguma!
 
 
Ajda Erjavec, ravnateljica
Cankarjev dom, 27. 3. 2024

 

Fotografije: Milan Jevnikar

 

Uradne fotografije razredov:

(Skupno 1.035 obiskov, današnjih obiskov: 11)