Dijakinje in dijaki Srednje šole Josipa Jurčiča so se odlično odrezali na regijskem tekmovanju v streljanju z zračnim orožjem. Tekmovanje je bilo 6. marca na strelišču v Ljubljani.

Tjaša Kužnik iz 3. b-oddelka je med dijakinjami prepričljivo osvojila naslov regijske prvakinje v streljanju s standardno zračno puško. Njena sestra Lana iz oddelka 1. b je bila v isti disciplini prav tako odlična, saj je osvojila 3. mesto. Zelo dobro pa se je odrezala tudi Alja Božič iz 4. b, ki je osvojila 9. mesto.

Omenjena dekleta so zastopala našo šolo tudi v ekipni konkurenci (ekipa treh posameznikov je lahko po spolu tudi mešana). Naša dekleta so za SŠ Josipa Jurčiča v močni konkurenci osvojila naslov regijskih ekipnih prvakov oz. prvakinj.

Tudi v konkurenci fantov sta se naša dijaka odlično odrezala. Timotej Slak iz 1. i je v streljanju s standardno zračno puško osvojil 4. mesto in le za las zgrešil bronasto medaljo. Dijak Ian Podobnik iz 1. a je v isti disciplini dosegel 13. mesto.

Timotej Slak pa je bil izjemen v streljanju z zračno pištolo, kjer je tako kot Tjaša Kužnik prepričljivo osvojil naslov regijskega prvaka.

Iskrene čestitke!

Simon Bregar in Tomaž Eržen

 

 

(Skupno 219 obiskov, današnjih obiskov: 1)