Na Srednji šoli Josipa Jurčiča je v torek, 5. 12. 2023, že tradicionalno potekal praznični bazar, s katerim smo odprli decembrsko obdobje obdarovanj in veselja.

Ob koncu pete šolske ure so se v telovadnici začele intenzivne odrske vaje, nato pa je sledila premierna predstavitev letošnjih razrednih točk, ki so jih za nas pripravili dijaki naslednjih oddelkov: 1. c, 1. g, 1. i, 2. b, 2. d, 3. a in 3. d. Za prijetno vzdušje so poskrbeli plesalci pod mentorstvom profesorice Marije Majzelj–Oven ter šolski mešani pevski zbor pod vodstvom zborovodje Aneja Černeta. Prireditev sta povezovala Valter Zaletel in Uroš Valič iz 3. a, koordinatorka pa je bila profesorica Dragica Šteh. Izbor treh finalistov, ki so imeli priložnost nastopiti na popoldanski prireditvi za starše, pa je bila naloga komisije, ki so jo sestavljali profesorja Mojca Flajs in Jernej Podgornik ter predstavnik lanske zmagovalne točke – letošnji 4. b. Naloga je bila težka, a se je komisija s skupnim glasovanjem odločila ter v finale poslala dijake 2. d, 3. a ter 3. d oddelka. Po končani prireditvi so se dijaki odpravili v šolsko avlo, kjer je od 15. ure naprej potekal bazar. Oddelki so z inovativnimi izdelki in storitvami ter urejenimi stojnicami privabili starše, profesorje, dijake in ostale obiskovalce ter zbirali sredstva za Društvo za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Vilijem Julijan in za ureditev drugega prehodnega atrija med knjižnico in predavalnico.

Ob 16.30 so se dijaki, profesorji in starši odpravili nazaj v šolsko telovadnico, kjer je bila organizirana še popoldanska prireditev. Ta pa bo vsem prisotnim zagotovo ostala v lepem spominu, saj so poleg treh razredov z najboljšimi točkami oder zavzeli tudi pevski zbor in nekdanja dijakinja naše šole Nina Pušlar. Vse zbrane je nagovoril ravnatelj Milan Jevnikar, nato pa so imeli prisotni priložnost spoznati tudi bodočo ravnateljico Ajdo Erjavec. Sledili so še plesni nastopi ter nastopa skupin Bumbarji iz knjižnice ter Capuchini. Predsednice dijaške skupnosti Julija Ambrožič je predstavila načrt dijaške skupnosti za porabo zbranega denarja. Nato je sledila razglasitev absolutnega zmagovalca razrednih točk. To je bil 3. a, ki jim je s točko – Spremembe v Božičkovi deželi – uspelo spraviti vse prisotne tako v smeh kot tudi v jok z izvirno pesmijo, s katero so izkazali spoštovanje ravnatelju Milanu Jevnikarju. Nagrajeni so bili z izletom ob koncu šolskega leta. Popoldansko prireditev je poleg Valterja in Uroša povezovala tudi Naja Mrvar iz 3. d.

Letos smo se odločili, da bomo nagradili tudi najboljšo stojnico. Te je ocenjevala petčlanska komisija, ki je po vnaprej določenih kriterijih ugotovila, da so se najbolj potrudili dijaki 2. d oddelka. Za nagrado bodo obiskali Muzej bančništva – Bankarium v Ljubljani.

Celotno dogajanje so fotografsko dokumentirali dijaki medijskega krožka, še posebej Eva Retar in Dženan Kedić, ki sta oblikovala fotografije za objavo.

Prijetno utrujeni in zadovoljni z velikim obiskom ter izkupičkom prazničnega bazarja smo zaključili dolg, a uspešen dan na Jurčiču. Vsem obiskovalcem se iskreno zahvaljujemo za njihov prispevek, ki je bil res izjemen. Zbrali smo namreč kar 3.990,00 €.

Dunja Kostić, 3. a

 

SPREMEMBE V BOŽIČKOVI DEŽELI
Jevnikar,
ti si naše vse,
Jevnikar,
ti imaš naše srce,
Jevnikar,
naj te ne skrbi,
za šolo bomo poskrbeli.

Jevnikar,
na pevske nismo hodili,
Jevnikar,
solate velik’ smo dobili,
Jevnikar,
zdaj posluši nas ti
in s tablico posnemi.

REFREN
Zato rečemo,
Jevo ne it,
ostani še sekundo,
ne nas pustit,
ričote velik smo zaužil’,
še več sokov smo spil’
pa pri tebi bonbone dobil

REFREN
Zato rečemo …

 

(Skupno 1.438 obiskov, današnjih obiskov: 9)