Še vedno je živ spomin na prvi Jurčičfest, ki se je zgodil septembra 2022 v amfiteatru Srednje šole Josipa Jurčiča. Ideja, da bi koncert izpeljali v predpoletnem terminu, se je pojavila takoj po prvi izvedbi. Ekipa, še vedno pod vtisi uspešno izpeljanega projekta, je zavihala rokave in se lotila organizacije. Pod projekt sta se spet podpisali Ajša Hodžič in Julija Ambrožič dijakinji 3.b, ki sta se povezali s študentsko organizacijo Groš in pod budnim očesom ravnatelja Milana Jevnikarja pripravili vse potrebno za še en nepozaben večer pred našo srednjo šolo.

A zgodba ni tako preprosta in še zdaleč ni vse teklo gladko. Organizacija takega dogodka terja veliko dela, iznajdljivosti, potrpežljivosti, sodelovanja in kompromisov. Privabiti atraktivne nastopajoče, pridobiti sponzorska sredstva,  pripraviti prostor, uskladiti sodelovanje z zunanjimi sodelavci, organizirati pripravo in postrežbo hrane in pijače in upati na dobro vremensko sliko, so samo nekateri orehi, ki so jih morali streti dijaki in dijakinje – organizatorji Jurčičfesta.

Prav vreme je bilo tisto, ki je v zadnjih dneh poskrbelo za neprespane noči in številne skrbi. Odločitev o tem ali festival izpeljati kljub temu, da napovedi niso bile najbolj obetavne, je padla dan pred usodnim petkom. Festival bo! In je bil. Neumorni dijaki in dijakinje 3. b so v svojo ekipo povabili še dijake drugih letnikov in se lotili finalnih priprav. Dobro vzdušje je že na generalki napovedovalo izjemen večer. Ob napovedani uri so v amfiteater pred Jurčičem začeli prihajati obiskovalci – dijaki, med njimi številni maturanti, profesorji, starši, nekdanji dijaki, prijatelji … Pekle so se palačinke, zadišalo je po toplih sendvičih in tudi za žejne je bilo dobro poskrbljeno. Urška in Trina sta za premor med maturitetnimi izpiti spet naredili fenomenalen glasbeni uvod, ki sta ga s svojim prvim nastopom obogatila še Nejc Stražišar, 2.a na bobnih in Martin Hondrić (naš prijatelj, Stičan, ki obiskuje srednjo šolo v Ljubljani)  na kitari. Sledila je glasbena poslastica karizmatične glasbene skupine z imenom Love Sharade. Seveda ni šlo brez lokalnih carjev, ki so na Jurčiču tako rekoč doma – Lumberjacki so tudi tokrat dodobra razvneli občinstvo. Za zaključek pa so dobro razpoložene obiskovalce Jurčičfesta navdušili še ekstravagantni Kokosy. Festival je bil zadetek v polno, čeprav se je moral zaradi nevihte zaključiti rahlo predčasno. Zadovoljstvo na obrazih prizadevnih, požrtvovalnih in iznajdljivih organizatorjev je bilo popolno. Verjamemo, da so s tem zares tlakovali pot tradiciji Jurčičfesta.

Ob koncu pa še zahvala sponzorjem in donatorjem, ki so prisluhnili mladim in jim pomagali pri izvedbi projekta:

ONSITE

KLEMEN CEGLAR S.P.

MI TRADE D.O.O.

SONERGIJA D.O.O.

JELČIČ JADRANKA S.P.

MINIENERGIJA D.O.O.

In še nekaj fotoutrinkov s prireditve:

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

(Skupno 618 obiskov, današnjih obiskov: 1)