V ponedeljek, 9. 1. 2023 smo izvedli prvi del medgimnazijske izmenjave z Gimnazijo Bežigrad. Dijaki 1. A oddelka, razredničarka Mojca Flajs in spremljevalka Sabina Turk smo se z avtobusom odpravili do Gimnazije Bežigrad, kjer so nas sprejeli dijaki 1. F oddelka, skupaj z razredničarko Špelo Tola.

Po prijaznem uvodnem pozdravu ravnateljice Alenke Budihna smo si ogledali posnetek predstavitve Gimnazije Bežigrad. Nato so naše dijake v parih odpeljali na ogled njihove šole in za njih pripravili zanimiv Kahoot kviz o šoli.

Po malici so dijaki imeli učno uro matematike, da so lahko dobili vpogled v potek pouka na Gimnaziji Bežigrad in pri tem spoznali, da se učna snov in pouk matematike na naši in njihovo šoli ne razlikuje.

Po kosilu pa je naše dijake čakal “lov za zakladom” po Ljubljani. Dijaki Gimnazije Bežigrad so naše dijake odpeljali po različnih točkah starega mestnega jedra Ljubljane (Prešernov trg, Robbov vodnjak, Zmajski most). Dijaki so se na tak način še bolje spoznali in se na koncu tudi družili.

V naslednjih mesecih bomo tudi mi za dijake Gimnazije Bežigrad pripravili zanimiv dan, na katerem bodo lahko spoznali našo šolo in utrdili nova prijateljstva.

Mojca Flajs

(Skupno 518 obiskov, današnjih obiskov: 1)