V sredo, 8. junija 2022,  smo se dijaki 2. a in 2. b dobre volje in nasmejanih obrazov odpravili v Postojno na dolgo pričakovano 3-dnevno ekskurzijo, ki ji lahko rečemo kar šola v naravi.

Naša prva postojanka je bila Križna jama, kjer smo si razdeljeni v tri skupine ogledali prečudovite kapnike, zanimive jamske živali, kosti jamskega medveda in se po podzemnem jezeru zapeljali z gumijastim čolnom. Nekateri so se poleg naštetih zanimivosti soočili tudi s premagovanjem strahu pred temo. Sama lahko potrdim, da je bil strah uspešno premagan.

Iz teme smo stopili nazaj na svetlo, se vrnili na avtobus ter odšli do hostla Proteus, ki je za 3 dni postal naš dom. Po uspešni nastanitvi in okusnem obroku smo dijaki svoje spretnosti preizkusili v pustolovskem parku. Ta je bil odlična priložnost za soočanje z izzivi in različnimi ovirami na višini.

Po obisku adrenalinskega parka smo s športnimi aktivnostmi nadaljevali na igrišču v bližini hostla. Nekateri dijaki so sodelovali pri igri odbojke, medtem ko so drugi igrali košarko ali izmenjali nekaj besed ter peli vesele pesmi. Skratka, dolgčas nam vsekakor ni bilo. Dan smo zaključili z večernim druženjem ob družabnih igrah in pripravo na spanje, ki pa je trajala mnogo dlje kot doma.

Po prehitro minulem prvem dnevu se je kmalu začel drugi. Tega smo začeli z zajtrkom in nadaljevali s pohodom do bližnjih razglednih točk. Na lastne oči smo se prepričali, da je razgled zares čudovit. Po pohodu so sledili kratek obisk mesta, počitek in kosilo. Ker pa je šola v naravi le ŠOLA v naravi, sta sledili še ura matematike in slovenščine.

Po  dveh urah pouka smo hitro odpočili možgane in obiskali Notranjski muzej Postojna. Tudi drugi večer smo preživeli na igrišču in ga končali z druženjem v hostlu.

Dobro naspani smo po zajtrku zadnje jutro v Postojni preživeli na igrišču ter dan nadaljevali z ogledom veličastnega Predjamskega gradu. Po ogledu je sledila vožnja domov in slovo.

Čeprav se je dogodivščina po treh dneh zaključila, nas bodo nepozabni spomini spremljali še dolgo, po dolgem času smo lahko brezskrbno uživali v različnih ogledih, dejavnostih in predvsem druženju.

[ngg src=”galleries” ids=”199″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″] 

Ula Regali, 2. b

(Skupno 612 obiskov, današnjih obiskov: 1)