V soboto, 23. aprila 2022, je na naši šoli potekalo državno tekmovanje iz matematike v treh kategorijah: za dijake gimnazij, za dijake srednjih strokovnih šol in za dijake srednjih poklicnih šol. Udeležilo se ga je skupaj skoraj 170 tekmovalcev iz regije Ljubljana – jug.  Vodja tekmovanja je bil profesor Matko Peteh, njegovi najožji sodelavki pa sta bili še Mateja Jan in Bernardka Radoš.

Za topel sprejem tekmovalcev so poleg ravnatelja poskrbeli še Vesna Celarc, Simon Bregar, Mojca Konda in  Peter Kutnar. Tekmovanje smo otvorili s kratko prireditvijo.

   

Nato je sledil osrednji del dogajanja, tekmovanje.  Reševanje nalog je bilo zahtevno in naporno, zato je bilo po tekmovanju na hodnikih videti tudi kakšen nezadovoljni obraz.

Tako tekmovalci kot njihovi mentorji so bili prijetno presenečeni nad lepim naravnim okoljem šole, mirom in urejenostjo. Za dober zaključek tekmovalnega dne je poskrbela šolska kuhinja. Kuharica Joži Grum in pomočnica Martina Štrus sta vsem tekmovalcem in njihovim spremljevalcem pripravili okusno toplo malico.

Veseli smo, da smo lahko gostili pomembno državno tekmovanje in da smo pri obiskovalcih naredili dober vtis. Hvala vsem sodelavcem za izvrstno izvedbo.

Na rezultate tekmovanja pa še čakamo …

Milan Jevnikar in Matko Peteh

(Skupno 826 obiskov, današnjih obiskov: 1)