JSKD – Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Revija Mentor

razpisujeta 44. literarni natečaj

 SOSED TVOJEGA BREGA 2022.

Natečaj je namenjen avtorjem in avtoricam, ki – ne glede na državljanstvo – stalno ali začasno (vsaj eno leto) bivajo v Sloveniji, pišejo v svojem maternem jeziku (ne v slovenščini). Natečaj je namenjen vsem generacijam od 15. leta starosti.

Državno srečanje SOSED TVOJEGA BREGA 2022 bo v Brežicah v nedeljo, 29. maja 2022, s sodelovanjem izpostave JSKD Brežice.

Vse prijavljene avtorje in avtorice bomo povabili na dopoldanski pogovor s strokovnima spremljevalcema ter mentorjema prozne in pesniške delavnice,

Mirane Likar-Bajželj (pisateljico, nominiranko za kresnika in Cankarjevo nagrado 2021, zmagovalko Festivala mlade literature Urška 2007) in Željkom Perovićem (pesnikom in prevajalcem).

Rok za prijave: ponedeljek, 14. marca 2022

Več: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (jskd.si)

 ***

JSKD – Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Revija Mentor

razpisujeta

 V ZAVETJU BESEDE 2022,

literarni natečaj za odrasle avtorje, ki pišejo v slovenskem jeziku.  Namenjen je vsem avtorjem in avtoricam, nad 30. letom starosti.

Državno srečanje bomo pripravili z območno izpostavo JSKD Tolmin, in sicer: v nedeljo, 6. novembra 2022, v Kobaridu.

Med avtorji in avtoricami, ki jih bodo nominirali strokovni spremljevalci regijskih srečanj in bodo prejeli srebrna priznanja,

bo državna selektorica, pesnica in urednica mag. Ana Porenta izbrala pet finalistov, ki jih bomo razglasili na državnem srečanju odraslih literatov. Izbor bo potekal na podlagi šifriranih besedil.

Rok za prijave: torek, 3. maja 2022

Več: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (jskd.si)

Prijazen pozdrav, Barbara

Barbara Rigler

Literarna dejavnost/Revija Mentor

N: Štefanova 5, 1000 Ljubljana

T: 01/24 10 516

JSKD

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov: 1)