SPOŠTOVANI STARŠI, DRAGE DIJAKINJE IN DIJAKI

Na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica smo pripravljeni na čimbolj normalen in varen začetek pouka v novem šolskem letu. Prvošolci ste veliko informacij o začetku šole dobili ob vpisu, nekaj si jih boste vsi prebrali v priponkah tega obvestila, večino pa vam bomo predstavili osebno v šoli.

V šolo pridete 1. septembra vsi dijaki, ki:

  • ste zdravi,
  • nimate odrejene karantene, ali izolacije
  • niste v samoizolaciji po navodilih osebnega zdravnika,
  • v zadnjih 14 dneh niste bili v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2

V šolo pridete običajno, peš, z javnim prevozom, vlakom, avtobusom (vsi javni prevozi imajo običajen vozni red), ali s šolskim avtobusom iz smeri Trebnje (prevoznik Jaklič).

Vozovnice si lahko uredite po elektronski poti, potrdil šole ne potrebujete, ker imajo izdajatelji vpogled v bazo CEUVIZ. Podrobna navodila so v dopisu MIZŠ.

Na javnih prevoznih sredstvih se seveda natančno ravnate po navodilih prevoznikov glede razkuževanja, nošenja maske.

Zaščitne maske postajajo del vaše šolske opreme. Tudi v šolo vstopate z maskami, skozi glavni vhod, brez gneče, si najprej razkužite roke, odložite odvečno garderobo v svoje omarice (prvošolci jih še nimajo!), se preobujete in nato po najkrajši poti s pomočjo dežurnih, najdete svojo matično učilnico.

Masko boste imeli tudi v učilnici. Veliko pozornosti bomo posvečali higieni rok in kašlja, razkuževali pa bomo le tipkovnice računalnikov in drugih učnih pripomočkov v specialnih učilnicah, kjer ima pouk več različnih razredov.

Učilnice pogosto, najmanj enkrat na 30 minut, temeljito prezračimo.

Pouk bo večinoma potekal v matičnih učilnicah, le tisti del (KEM, BIO, FIZ, RAČ, GLA, LUM in strokovni ekonomski predmeti), kjer je to nujno, v specialnih učilnicah.

            Razredniki, nadomestni razredniki, matične učilnice 2021/22
 RAZREDNIK/-ČARKA razred Matična uč. nadom. Razrednik
Majda Simonič 1a 51 dr. Boris Osolnik
Lea Kastelic 1b 54 Vida Hočevar
Simon Bregar 1c 48 Marjeta Pogačar
Sonja Lama 1d 29 Dragica Volf Stariha
     
Matko Peteh 2a 36 Robert Bregar
Vesna Celarc 2b 30 Franci Grlica
Anton Brčan 2d 25 Nastja Mihelčič
     
Jasmina Balaban 3a 22 Bernardka Radoš
Irena Mori 3b 26 Maruša Potokar
Igor Gruden 3d 47 Marjan Gorišek
     
Mojca Konda 4a 53 Marjan Gorišek
Mojca Saje Kušar 4b 50 Marija Majzelj Oven
Dragica Eržen 4d 35 Franci Pajk
     

Med kratkimi odmori praviloma ne bomo zapuščali razredov, le za nujne zadeve, med dvema glavnima odmoroma pa bomo disciplinirano, pod nadzorom dežurnih prevzeli na distanci malico in jo v jedilnici tudi pojedli. V jedilnici bomo zasedali le vsak drugi stol, prostora imamo dovolj!

Več podrobnosti izveste v šoli ali pa v hišnem redu ter napotkih MIZŠ in ZRSS. Kliknite na potemnjeno besedo in se vam odpre dokument!

Vsi zaposleni se veselimo, da bodo dijaki spet zasedli šolske klopi, verjamem, da se enako veselite tudi vsi starši in dijaki! Prepričan sem, da bomo uspeli!

Če se bomo vsi skupaj obnašali odgovorno, bomo lahko varno začeli in izvajali vse dejavnosti. Vsi si želimo, da bi šolsko leto potekalo čimbolj nemoteno in uspešno. Težave in omejitve bomo reševali sproti, v dogovoru z vsemi vami in po pravilih in odredbah stroke in zdravi pameti!

NA SVIDENJE V ŠOLI, v sredo, 1. SEPTEMBRA 2021!

Milan Jevnikar, ravnatelj

(Skupno 788 obiskov, današnjih obiskov: 1)