Pred prireditvijo so nam študentje iz študentskega kluba GROŠ pripravili mini zajtrk z jagodami, sladoledom medom in kruhom!

Slovesno prireditev v amfiteatru pred šolo smo začeli s prazničnim nagovorom predsednice dijaške skupnosti Mete Kovačič, ki nas  je spomnila na pomemben praznik, dan državnosti in na 30-obletnico naše samostojne države.

Ravnatelj Milan Jevnikar pa se je v svojem nagovoru posvetil šolskim zadevam, poglejmo nekaj najbolj bistvenih poudarkov:

Prišlo je težko pričakovano poletje in z njim konec pouka. Letos ga, žal, ni bilo veliko, a kljub temu, vročina ni primerna za šolo, zato jo bomo za dva meseca zaprli. Za dijake se prihaja najlepši čas, čas počitnic.

Vsi ste se trudili po svojih najboljših močeh, nekateri ste bili bolj, drugi malo manj uspešni, a čisto vsem izrekam iskrene čestitke za uspeh, kakršnega ste dosegli. Uspeh vsakega izmed vas je vaš, je uspeh, z katerega ste se trudili in zato si zanj zaslužite pohvalo in čestitke. Če ste s svojim letošnjim uspehom zadovoljni, ga drugo leto ponovite, če niste najbolj, ga lahko drugo leto tudi izboljšate.

Med 257 dijaki, kolikor nas je »dočakalo konec leta« je kar 69  odličnjakov (lani 52). Na celi šoli je le en dijak dosegel zadostni uspeh, vsi ostali so dobri, prav dobri ali odlični! Uspeh šole je trenutno 92 % , le peščica dijakov ima še nekaj obveznosti za preteklo leto, le dva bosta morala ponavljati letnik!

29 četrtošolcev je včeraj kot 67. generacija maturantov naše šole zaključila z maturitetnimi izpiti. Upam, da bodo rezultati lepi tudi za to eno najmanjših generacij.

Še več kot sam uspeh pa mi kot ravnatelju pomeni to, da ste vsi lepo vzgojeni, kultivirani mladi ljudje, da ste med seboj prijatelji, da na šoli nimamo nasilja in večjih vzgojnih prestopkov, da živimo v oazi miru, spoštovanja in lepih medsebojnih odnosov.

V prihajajočih počitnicah vsem želim vam veliko sprostitve in veselja. Pazite nase! V sredo, 1. septembra pa se vsi zdravi, srečni in veseli vrnite nazaj v našo šolo! Srečno!

Po podelitvi Jurčičevih nagrad in priznanj, odličnih spričeval in pohval so nam dijaki v priložnostnem ansamblu (Luka Plevnik, Gašper Kastelic, Trina Bizjak in Urška Strahinič) pripravili pravi mali koncert. hvala!

In sedaj še fotogalerija, ki pove včasih več kot pisana beseda.

(Skupno 668 obiskov, današnjih obiskov: 1)