V programu ekonomski tehnik imamo tudi »predmet«, ki se med nami imenuje kar »učno podjetje«. Z dijaki 3. letnika ustanovimo podjetje, v katerem se ukvarjamo z enakimi dejavnostmi kot v pravem podjetju. Dijaki so letos pod strokovnim vodstvom učiteljev Antona Brčana in Igorja Grudna uspešno poslovali v dveh učnih podjetjih, eno se je ukvarjalo s fitnesom, drugo pa z oddajo električnih avtomobilov in koles.

V aprilu in maju vedno izvedemo cel kup medpredmetnih povezav (psihologija, slovenščina, angleščina, športna vzgoja, računovodstvo …). Med drugim se tako bolje spoznamo s psihološkimi vidiki zaposlovanja in dela, izdelamo Europass življenjepis v slovenščini in angleščini ter še marsikaj drugega. Ob koncu smo na vse kriplje lovili dobro vreme, da bi izvedli medpredmetno povezavo tudi s športno vzgojo, kjer poudarimo in praktično izvedemo rekreacijo v podjetju, ki je za zdrav duh v zdravem telesu še kako pomembna.

Čisto ob koncu maja, sicer menda najlepšega meseca v letu nam je končno uspelo izvesti tudi ta mini projekt. Na zunanjem igrišču so dijakinje in dijaki oddelka 3. d po krajših organizacijskih pripravah in obvezni motivaciji odtekli 70 krogov (no, za dobro mero jih bilo res nekaj več). S  tem smo dodali še en majhen kamenček v mozaik praznovanja 70. obletnice naše šole.

Igor Gruden

*… ni reklama za ASICS

Del tekaške ekipe: Danijel M. Klemenčič, Anastasia Jovanović, Matevž Kek, Igor Gruden, Lan Podržaj,
Janoš Butara, Žiga Vesel, Nejc Perme, Franci Pajk

(Skupno 634 obiskov, današnjih obiskov: 1)