V sredo 26. in v četrtek 27. maja je na naši šoli potekala zbiralna akcija starega papirja. Namen te akcije je bil predvsem okoljevarstveni, kajti z zbrano količino starega papirja in njeno reciklažo bomo privarčevali veliko dreves, vode, nafte in energije, v primerjavi s proizvodnjo novega papirja iz lesa. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil številnim dijakom, staršem, učiteljem in drugim delavcem šole, ki so pripeljali zgledno količino starega papirja- okrog 2500 kilogramov, kar je za majhno srednjo šolo kot smo mi, res zgledna količina. Papir bo odkupilo Javno komunalno podjetje Grosuplje, zbran denar pa bomo namenili nakupu ličnih košev za zbiranje različnih odpadkov, ki jih zbiramo na šoli: za stare baterije, tonerje, kartuše, plastične zamaške ipd. ali za koše za ločeno zbiranje odpadkov, ki bi jih postavili v posamezne učilnice.

Pri zbiralni akciji so se posebej izkazali sledeči dijaki in še posebej dijakinje: Urška Pečjak, Lucija Struna, Breda Kastelic, Daša Rogelj, Zoja Peteh, Nika in Lina Sekirnik, Alja Štaudohar, Anže Jerman, Nika Kaurin, Teja Zaletelj, Pika Vokal, Leon Perko, Vanja Pevc, Nelly Hope Jakše in Lucija Nosan.  Oddelek z največjo količino zbranega papirja je bil 3.A s skoraj 400 kilogrami, drugi je bil 4.A, z dobrimi 300 kilogrami, tretji pa 4.B s 170 kilogrami.

Rad bi se zahvalil tudi pobudnici akcije prof. Dragici Volf Stariha, ravnatelju Milanu Jevnikarju, tajnici Marini Podržaj in hišniku Milanu Čožu za pomoč pri izvedbi akcije.

Simon Bregar

(Skupno 215 obiskov, današnjih obiskov: 1)