Zamisel o združeni Evropi, Evropi miru in blaginje, je nastala med drugim tudi zato, da ne bi nikoli več prišlo do strahotnih dogodkov, ki smo jim bili priča v zgodovini. Le če si bomo posamezniki, narodi in države prizadevali ohraniti mir, povečati blaginjo, krepiti medsebojno solidarnost in sožitje ter razvijali demokratično ureditev s spoštovanjem človekovih pravic vsakogar, bomo presegli stoletne konflikte in sprejeli izzive prihodnosti. Razvoj naše celine je odvisen predvsem od nas, prebivalcev Evrope, zlasti od mladih.

Zato kot Šola ambasadorka Evropskega parlamenta tudi Srednja šola Josipa Jurčiča deluje v smeri ozaveščanja dijakov, pa tudi širše javnosti o ustroju, delovanju in pomenu Evropske unije in spodbuja dijake k aktivnemu državljanstvu in politični participaciji kot temeljev delujoče parlamentarne demokracije. Pri tem izvajamo številne aktivnosti in intenzivno sodelujemo z Informacijsko pisarno EP.

V sklopu naših aktivnosti smo oblikovali fb EPAS SREDNJA ŠOLA JOSIPA JURČIČA, kjer boste tedensko lahko spremljali naše delo, zanimivosti in novice. Všečkajte!

Mentorici: Mojca Saje Kušar in Dragica Eržen

(Skupno 277 obiskov, današnjih obiskov: 1)