Spoštovani starši, dijaki, sodelavci!

V zadnjem času se epidemiološka situacija v Sloveniji zelo poslabšuje. V šoli se zelo trudimo, da bi na najblažji način, z upoštevanjem ukrepov vlade in priporočil NIJZ zajezili vdor okužbe v šolo in s tem omogočili kar najbolj običajen potek pouka in dela v šoli. Poleg vseh obveznih in priporočenih ukrepov smo danes začeli še z novim redom pri malici, ki jo dijakom delimo v dveh terminih.

Ker zaupam staršem, da šolo obveščate o vsem v zvezi z odsotnostmi dijakov, o morebitnih okužbah v družinah, ali sorodstvu, se na šoli počutimo sorazmerno varne.

Trenutno nam gre na šoli dobro. delo poteka po načrtih, dijaki so delavni in dobro razpoloženi. Imamo sicer šest dijakov v karanteni, zaradi okužb v družini ali v skupinah izven šole, kjer dijaki trenirajo, vsi so bili testirani in le eden je trenutno okužen. NIJZ nam ni v zvezi z odrejenimi karantenami odredil nobenega ukrepa, ker so ti dijaki že pred tem bili odsotni iz šole.

Danes sem izvedel za potrjen sum na okužbo s pozitivnim izvidom za enega sodelavca, ki je bil zadnjič v šoli sicer včeraj, a ni imel neposrednih stikov z dijaki. NIJZ nam (še) ni odredil nobenih ukrepov. 

PONOVNO PROSIM, DA OTROK, KI IMAJO KAKRŠNEKOLI BOLEZENSKE ZNAKE, BOLEČINE V GRLU, KAŠELJ, POVIŠANO TEMPERATURO, PREBAVNE MOTNJE IPD, NE POŠILJATE V ŠOLO. OPRAVIČITE IZOSTANKE, DIJAKI PA NAJ PO SVOJIH ZMOŽNOSTIH SLEDIJO POUKU V KANALIH V EASISTENTU, ALI NAJ VZPOSTAVIJO VIDEOSTIK Z RAZREDNIKI IN UČITELJI, ČE ODSOTNOST TRAJA DLJE. ČE BOLEZEN NE IZZVENI HITRO, SE POSVETUJTE Z OSEBNIM ZDRAVNIKOM OTROKA, KI BO ODREDIL, KAJ JE NAJBOLJE STORITI. ENAKA ZAHTEVA VELJA TUDI ZA VSE ZAPOSLENE.

Ponovno vas vse vljudno prosim, da upoštevate te napotke in zahteve in vse podatke v zvezi z boleznimi ali morebitnimi testiranji in odrejenimi ukrepi sporočate razrednikom oziroma direktno ravnatelju: ravnatelj@ssjj.si.

Prosim vas za odgovorno ravnanje in takojšnje obveščanje, saj bomo tudi tako pomagali zajeziti širjenje okužbe. Če se ne bomo ravnali samozaščitno in odgovorno, ne bomo mogli dolgo ohraniti običajne šole. Šolanja na daljavo pa si ne želi nihče

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

Ostanimo zdravi! Sami lahko za to naredimo največ!

Milan Jevnikar, ravnatelj

(Skupno 214 obiskov, današnjih obiskov: 1)