Po mesecih negotovosti in iskanja najboljših načinov za delo šole v novem šolskem letu smo skoraj popolnoma običajno začeli pouk v novem šolskem letu.

Pri-pravili smo poseben Hišni red, v skladu s priporočili NIJZ in MIZŠ, slovesno sprejeli prvošolce, z veseljem tudi vse ostale, jih razporedili v “svoje učilnice” in že 1. septembra začeli s šolskim delom.

Odziv dijakov je bil neverjeten. Menda se še nikoli doslej niso tako veselili začetka šole kot letos, prvi šolski dan je bil odsoten le en dijak.

Po enem tednu uspešnega pouka in “utirjanja” v nova pravila življenja in dela ugotavljamo, da imamo odlične dijake, ki se zavedajo odgovornosti do sebe in drugih, ki spoštujejo pravila, ki nam bodo omogočila, da se bo šola do konca šolskega leta odvijala “v živo” in ne na daljavo. Kajti delo na daljavo, pravijo dijaki, je “kar nekaj”, čeprav jim je bilo, na začetku, v marcu, nekaj časa kar všeč spremljati šolo preko interneta. A osebni stik, druženje, prijatelji … to je tisto, kar mladi ljudje potrebujejo! Vsi si želimo, da bi trajalo čim dlje, do konca … Odgovornost za to pa imamo vsi, edino kar lahko storimo, je natančno upoštevanje priporočil in spoštovanje Hišnega reda!

Upam, da se bodo kmalu “spametovali” tudi tistih par staršev in njihovih otrok, “frajerjev brez mask”, ki iz čistega kljubovanja (ne vem, oblasti, ali šoli?), ne želijo upoštevati priporočil o nošenju mask ob vstopu v šolo in v skupnih prostorih.

Kako razumevajoče je ministrstvo za šolstvo do njih, saj šolam odrejajo, da naredimo le “uradni zaznamek” za taka ravnanja, čeprav je v vseh javnih ustanovah, uradih, trgovinah, prevoznih sredstvih … za vse zaukazano obvezno PRAVILNO nošenje obraznih mask pod grožnjo najnižje globe 400 EUR ??? Naj razume, kdor zmore!

Milan Jevnikar, ravnatelj

[nggallery id=173]

(Skupno 529 obiskov, današnjih obiskov: 1)