Spoštovani starši! Spoštovani dijaki in profesorji!

Na moje prvo pismo s strani staršev ni bilo posebnega odziva, nekaj pozitivnih, za organizacijo plesa v juniju in eno sporočilo, da je termin zaradi načrtovanega dopusta za tisto družino neizvedljiv.

Ker oddaljeni termini v septembru niso bili bolj zaželeni kot junijski, sem se povezal z dijaki maturanti. Glede na ponudbo treh terminov v juniju, ki jo je poslala plesna šola, smo naredili anketo, ki po dopolnitvah staršev nudi naslednjo sliko:

31 maturantov soglaša, da je maturantski ples v petek, 26. junija,

17 maturantov pa sporoča, da noben termin zanje ni sprejemljiv.

Glede na večinsko odločitev sem vprašal plesno šolo, če je pripravljena organizirati naš maturantski ples za 29 družin in kaj to pomeni za tiste, ki so se opredelili, da so zanje termini nesprejemljivi.? Odgovor je, da so pripravljeni iti v izvedbo  za 29 družin, v obliki in vsebini, kot je bila naročena in planirana za april. Tistim, ki se termina dokumentirano ne morejo udeležiti, bodo na utemeljeno zahtevo vrnili vplačano kupnino. Še ene prireditve, jasno, ne bodo organizirali.

Torej sporočam, da bo tudi naša letošnja generacija imela slovesen zaključek srednje šole, na maturantskem plesu, 26.6.2020. Prepričan sem, da nam bo, kljub neobičajnim okoliščinam, junijskemu terminu, ali pa prav zato, tudi to slovo ostalo v trajnem in lepem spominu.

V izogib težavam pri vračilu kupnine vljudno prosim vse, ki ste se opredelili (s posredovanjem svojih otrok), da se maturantskega plesa 26.6.2020 ne morete udeležiti, da ponovno premislite in najdete možnost, da se nam pridružite 26.6.2020 v Festivalni dvorani. Vašo odločitev za udeležbo, prosim, sporočite vsaj do konca tega tedna. Mislim, da je smiselno poklicati tudi plesno šolo, če imate med gosti posameznika, ki je tedaj zadržan, da takega gosta odjavite vnaprej.

Dijaki maturanti ne potrebujejo skrbeti za program in podobne reči. Na šoli jim bomo izdatno pomagali, tako da se lahko mirno posvečajo maturi. Prepričan sem, da ste vse ostale okoliščine v zvezi z maturantskim plesom, ki smo ga načrtovali 14 dni po zaprtju šole, že takrat uredili in ni potrebnih nobenih dodatnih priprav.

Upam, da boste to pismo sprejeli z razumevanjem. Napisano je izključno v iskreni želji, da tudi letošnjim maturantom pred odhodom iz šole omogočimo dostojno in slovesno slovo. Če menite drugače, je do jutri še čas, da prireditev odpovemo in iščemo boljšo rešitev.

Hvala za vaše sodelovanje in lep pozdrav.

 

Milan Jevnikar, ravnatelj

 

(Skupno 476 obiskov, današnjih obiskov: 1)