Spoštovani starši, dijaki in sodelavci.

V skladu z okrožnico ministrstva za šolstvo vam uradno sporočam, da bomo v skladu s sproščanjem omejitvenih ukrepov, ob strogih varnostnih ukrepih,18. maja 2020 odprli šolo za vse dijake zaključnih letnikov zaradi zaključka pouka in priprav na maturo ter deloma tudi za dijake nižjih letnikov, ki potrebujejo dodatno pomoč oziroma se ne odzivajo primerno na “šolo na daljavo” oziroma so negativno ocenjeni.

Po zagotovilih ministrstva bo z 18. majem vzpostavljen javni prevoz, tako da se bodo dijaki lahko v šolo pripeljali tako, kot je bilo običajno pred 16. 3. 2020. Vozne rede bomo ponovno objavili na spletni strani in na tej oglasni deski.

Načrtujemo, da bomo vsem dijakom, ki so prijavljeni na šolsko malico, v šoli pripravili šolsko malico. kuhinja bo obratovala. Režim deljenja in uživanja prehrane bo prilagojena navodilom NIJZ. Prostora imamo dovolj, z dežurno službo bomo skrbeli za varno medosebno distanco. Dijaki prijave/odjave lahko urejajo v eAsistentu.

Dijaki predvidoma ne bodo uporabljali svojih garderob, razen za dostop do morebitnih gradiv v njih. Na šoli bodo obuti v čevljih.

Vse prostore bomo uredili na predpisan način, dijakom bomo določili ustrezen sedežni red, na razpolago so umivalniki z milom za popolno higieno rok in tudi dodatna razkuževalna sredstva v razredih in na hodnikih.

Ne vemo še, če nam bo država zagotovila obrazne maske za dijake, zato vas prosimo, da bi vsak dijak imel svojo masko in še dve rezervni na dan, saj ne more imeti cel dan iste. Če nam bo maske zagotovila Civilna zaščita, vas bomo obvestili.

V prilogi so priporočila Ministrstva za zdravje, ki podrobno opisuje, kateri dijaki niso primerni za obiskovanje šole zaradi svojih zdravstvenih stanj in težav. Prosim, da starši navodilo natančno preberete in mi do torka 12. 5. 2020 sporočite, če kakšnega dijaka ne boste poslali v šolo in razloge za to. Do konca prihodnjega tedna, do petka, 15. 5. 2020, pa na šolo (ravnatelj@ssjj.si) pošljite tudi sken zdravniškega opravičila za te dijake, iz katerega naj bo natančno razvidno, da osebni zdravnik odsvetuje in opravičuje neobiskovanje pouka iz priporočenih zdravstvenih razlogov NIJZ oz. RSK za pediatrijo.

9992_Sklep RSK za pediatrijo 8. korespondencna seja 30042020

Odsotnost dijakov, ki bodo povabljeni v šolo in ne bodo predložili zdravniškega opravičila, bomo obravnavali kot opravičeno ali neopravičeno, v skladu s Pravilnikom o šolskem redu v srednjih šolah oziroma z našimi internimi Pravili SŠJJ.

Prosim vse, da spremljate naše objave o delnem odprtju šole in urnik dela v eAsistentu.

Lep pozdrav

 

Milan Jevnikar, ravnatelj

 

(Skupno 351 obiskov, današnjih obiskov: 1)