SPOŠTOVANI STARŠI, DIJAKINJE IN DIJAKI!

Po zadnji tiskovni konferenci predsednika vlade, ministra za zdravje in ministra za šolstvo je jasno, da se s ponedeljkom zapirajo vse šole, torej tudi naša.

Najnovejše poročilo vlade, pozno popoldne 12.3.2020.

Jutri, v petek, 13. 3. 2020, naša šola ostaja odprta, pouk bo izveden z manjšimi prilagoditvami. Naše delo bo v glavnem usmerjeno v to, da se z dijaki dogovorimo za delo na daljavo, preko e-pošte, e-učilnic, v predvidenem 14-dnevnem roku zaprtja šole.

Že danes smo večini dijakov ponovno natisnili dostopne kode za starše, ki vam jih bodo prinesli domov, da boste starši lahko opravili verifikacijo in si odprli dostop do eAsistenta, preko katerega boste tudi starši lahko komunicirali s šolo in nam na nek način pomagali pri delu na daljavo.

Dijaki naj že danes poskusijo dostopati do obstoječih e-učilnic, da preverijo poznavanje svojih dostopnih kod in gesel, da bodo lahko jutri na šoli dobili pozabljene kode in si tako zagotovili možnost komuniciranja s šolo in svojimi učitelji po zaprtju šole.

Navodila  ministrstva o zaprtju šol je bilo posredovano ob 16.45 in ga  javno objavljamo TU.

Trenutno na šoli nimamo kritičnega primera. Odsotnosti danes ni bilo nič več kot običajno. Nihče od dijakov niti nihče od sodelavcev nima nikakršnih vidnih znakov respiratornega obolenja. Higienski ukrepi se na šoli izvajajo s poostreno kontrolo. Razpoloženje dijakov je optimistično. Starši ene dijakinje so nas obvestili, da je ostala doma v karanteni po presoji družine, ne po odredbi NIJZ, zaradi stika njenih domačih z osebo, ki je bila testirana in je pozitivna na koronavirus.

Tudi vse druge starše vljudno prosim, da šolo, ne glede na to, da bo zaprta, obveščajo o morebitni podrejeni karanteni za naše dijake. Podatek je pomemben iz preventivnih razlogov, saj lahko tako ciljno svetujemo dijakom tistega oddelka, da doma poostrijo preventivne ukrepe in opazovanje svojega zdravja.

Vse nadaljnje informacije v zvezi z nastalo situacijo vam bomo posredovali tu na spletni strani šole, napotujemo pa vas tudi na uradne spletne strani ministrstva za zdravje, NIJZ in šolskega ministrstva. Vedno pa smo vam na razpolago tudi v šoli (ravnatelj@ssjj.si, ali telefon 01 7878 720 in 041 694 901).

Nove informacije Občine Ivančna Gorica.

Lep pozdrav.

Milan Jevnikar, ravnatelj

(Skupno 373 obiskov, današnjih obiskov: 1)