V torek, 5. 11. 2019, smo se dijaki vseh letnikov ekonomskega programa (1. d, 2. d in 4. d), udeležili strokovne ekskurzije v Novem mestu. Najprej smo si ogledali podjetje Krka, d. d. Ob vstopu so nas pričakali delavci, ki so ta dan vodili ogled in vsakemu izmed dijakov izročili kartice obiskovalcev z obeski, ki smo jih obdržali za spomin, ter zloženke z informacijami o podjetju.

Najprej smo se na zanimiv zvočni in slikovni način seznanili z zgodovino podjetja. Sledila je pogostitev, na kateri smo dobili rogljiček, sok in vodo. Nato smo si ogledali dva predstavitvena filma, se razdelili v dve skupini in se fotografirali. Naš ogled se je nadaljeval v dvigalu, iz katerega smo si ogledali vse faze delovnega procesa. Faze, ki si jih nismo mogli ogledati v živo, smo lahko spremljali preko zaslonov v dvigalu. Sledil je ogled avtomatiziranega visokoregalnega skladišča.

Dijaki smo bili zelo navdušeni nad delovanjem podjetja, saj je podjetje tehnološko zelo napredno, dovršeno in avtomatizirano. Našo ekskurzijo smo nadaljevali z ogledom starega dela Novega mesta. Tam nas je vodička odpeljala do cerkve Sv. Nikolaja, nato pa v staro mestno jedro Novega mesta, vendar smo morali zaradi slabega vremena predčasno zaključiti naš ogled. Na avtobusu proti Ivančni Gorici smo še dokončali učne liste in s profesorji evalvirali strokovno ekskurzijo.

Nadja Planinšek, 4. d

(Skupno 396 obiskov, današnjih obiskov: 1)