V petek, 5. 7. 2019, ob 10-ih dopoldne smo na Jurčiču na slovesni prireditvi razglasili letošnje rezultate poklicne mature za 34. generacijo naših ekonomskih tehnikov.
Čeprav smo proslavljali z najmanjšo generacijo, le 6 maturantov smo imeli, je bilo slavje veliko. Na maturi so bili uspešni prav vsi, po nekaj letih tako spet slavimo 100 % uspeh na poklicni maturi. Poleg tega pa so maturanti dosegli zavidljivo povprečje 16 doseženih točk (minimum za opravljeno maturo je 8 točk!). In imamo tudi zlatega maturanta Janeza Grandovca, ki je dosegel 22 od 23 možnih točk in se tako kot 34. ekonomist zapisal na našo steno zlatih maturantov!

Poklicno maturo je v Sloveniji letos uspešno opravilo 93,08 % vseh kandidatov, ki so maturo opravljali v celoti oz. 91,4 %  od vseh kandidatov.

Prireditev je srčno vodila razredničarka Jožica Strmole, ravnatelj Milan Jevnikar je nanizal podrobne podatke in čestital maturantom za izjemno lep uspeh. Zahvalil se jim je, da so sledili svojim učiteljem in dokazali, da je vestno delo vedno nagrajeno z uspehom. Ravnatelj se je zahvalil tudi učiteljem in vsem delavcem šole, ki so še eno generacijo pripeljali do srečnega konca.

Posebej je nagovoril tudi starše, ki so se letos v večjem številu udeležili slovesnosti. Tudi oni so prispevali bistven delež k uspehu, saj so šoli in svojim otrokom zaupali, zato danes upravičeno slavijo uspeh

Učitelje in starše je nagovoril tudi maturant Andraž Miklič, ki se jim je z izbranimi besedami iskreno zahvalil za podporo, usmerjanje in srečen zaključek srednje šole.

Prijetno druženje še dolgo po prireditvi je pokazalo, da vse izrečene besede le niso bile samo besede, da je naša šola dijakom resnično skoraj drugi dom, kamor se bodo tudi v prihodnje z veseljem vračali obujati lepe spomine na srednješolske dni!

M.J.

         

(Skupno 710 obiskov, današnjih obiskov: 1)