Karierni centri Univerze v Ljubljani v tednu od 27. do 31. 8. 2018 organiziramo poletno šolo za dijake »Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate«. Namen poletne šole je spodbuditi dijake, da začnejo pravočasno razmišljati o izbiri študija, da prepoznajo svoje interese, osebnostne lastnosti in kompetence, se seznanijo z možnostmi študija in zaposlovanja v prihodnosti in se tako lažje odločijo glede nadaljnje študijske in karierne poti.

Brez vaše pomoči poletne šole ne moremo v celoti izpeljati tako dobro, kot bi želeli, zato vas vabimo, da vabilo na poletno šolo, ki vam ga posredujemo v priponki oziroma spletno povezavo, posredujete predvsem dijakom 2. in 3. letnikov, da si lahko še pred počitnicami zabeležijo datum. Prosimo, da vabilo na poletno šolo posredujete dijakom in staršem, skupaj z vašim priporočilom, da se nam pridružijo, po vaših komunikacijskih kanalih (elektronsko vabilo na e-naslove, objavite v e-asistentu, na spletni strani, natisnete na oglasno desko, delite dogodek na Facebooku, posredujete Svetu staršem v skladu z možnostmi, ki jih imate ipd.).

V dopoldanskem delu »Kam in kako?« se bodo lahko dijaki vsak dan poletne šole udeležili delavnic, s katerimi bodo pridobili vpogled v svoje interese, osebnostne lastnosti in kompetence. Program smo obogatili tudi z bolj splošnimi vsebinami kot so informacije o visokošolskem sistemu (kaj je univerza, fakulteta, akademija, kaj enovit študij in kaj skupni študijski program …), o samem vpisnem postopku ter o široki paleti priložnosti za mednarodne izmenjave. Po delavnicah sledi sklop »Faksi v praksi«, kjer bodo sodelujoče fakultete in akademija študij predstavile na praktičen in interaktiven način. Po kosilu sledi obisk različnih podjetij/institucij (Cosylab, RTV, Inštitut za radiologijo, IGEA, NLB, Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje, Lek, Ljubljanski grad), kjer bodo na zanimiv način spoznali poklice, ki jih morda še ne poznajo, ter se pobliže spoznali z delom, ki ga opravljajo posamezniki.

Poletna šola je izbirnega tipa, kar dijaku omogoča, da si program prilagodi po svojih željah in se prijavi na tiste delavnice, fakultete/akademijo ali podjetja/organizacije, ki so zanj zanimivi. Prijavljajo se na posamezno delavnico in ne na celotno poletno šolo (prijava). Poskrbljeno bo za kosilo ter prigrizke.

Celotno trajanje poletne šole bodo na voljo tudi karierni svetovalci za individualne posvete, potrebna je predhodna prijava na poletnasolakc@uni-lj.si.

Za dodatne informacije lahko pišete na poletnasolakc@uni-lj.si ali pokličete eno od kariernih svetovalk:

–       Tanjo Potočnik Mesarić, 01 3203 041,

–       Tino Premelč, 01 2003 297,

–       Sabino Mikuletič Zalaznik, 01 2418 698.

V poletnih mesecih bodo na fakultetah in akademijah Univerze v Ljubljani potekale tudi druge poletne šole, kjer bodo lahko dijaki pridobili/poglobili znanje in praktične izkušnje posameznega strokovnega področja, s pomočjo katerih se bodo morda lažje odločili za nadaljnji študij. Več informacij o posameznih programih pa si lahko dijaki preberejo na povezavi.

Neposreden kontakt s predstavniki fakultet, profesionalci iz prakse in predstavniki delodajalcev je lahko neprecenljiva izkušnja, ki posamezniku olajša izbiro študija, zato se vam zahvaljujemo za sodelovanje pri promociji naših projektov med dijaki. Potrudili se bomo, da bomo upravičili vaše zaupanje.

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in vam želimo prijetne poletne dni.

 

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov: 1)