Balkan Youth Forum je poletna šola, katere se bo udeležilo 24 mladih, starih med 16 in 18 let, iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Črne Gore, Grčije, Hrvaške, Kosova, Makedonije, Romunije, Slovenije, Srbije, in Turčije. Odvijal se bo v Bolgariji med 14. 7. in 21. 7. 2018.

Namen projekta je mlade navdušiti nad idejo kooperacije na Balkanu in jih približati drug drugemu ter obenem razbijati predsodke. Cilj, ki smo si ga organizatorji zastavili je, da bi do konca projekta vsak izmed udeležencev izoblikoval lastno mnenje o pomenu komunikacije in sodelovanja na Balkanu. Prav tako bo vsak izmed udeležencev izoblikoval lasten projekt, s katerim bi v svoji  skupnosti predstavil pomen in pomembnost uravnoteženih odnosov s sosednjimi državami, tako ekonomsko kot tudi politično.

Udeleženci bodo imeli na voljo različne aktivnosti, ki se jih bodo lahko udeleževali tekom projekta. Te bodo ponujene tako ex cathedra – v obliki predavanj, kot tudi v obliki debat in diskusij. Namen teh aktivnosti je udeležencem pomagati pri oblikovanju jasnejše slike o bolj povezanem Balkanu in pridobivanju idej za njihove končne projekte.

PRIJAVA

Na Balkan Youth Forum se lahko prijavijo vsi, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

  • so stari med 16 in 18 let na začetku poletne šole,
  • so stalni prebivalci ene izmed balkanskih držav,
  • so sposobni potovati na zgoraj določene datume.

Prijavitveni obrazec in postopek prijave je objavljen na spletni strani www.balkanyouthforum.com; rok za oddajo prijave je 15. 4. 2018.

Za več informacij o poletni šoli obiščite našo spletno stran www.balkanyouthforum.com ali pa nam pišite na info@balkanyouthforum.com.

Crystal Mele, Yana Voynova in Jan Strajnar
Organizatorji poletne šole Balkan Youth Forum

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov: 1)