Spoštovani!

Pomagajmo zbrati milijon podpisov za evropsko državljansko pobudo za izboljšanje pravnega položaja jezikovnih in narodnih manjšin »Minority SafePack Milijon podpisov za raznolikost v Evropi«

Samo še dva tedna je časa za zbiranje podpisov. Glavni cilj pobude je, da EZ/EU sprejme zavezujoče pravne aktov za izboljšanje zaščite oseb, ki pripadajo avtohtonim narodnim in jezikovnim manjšinam, ter za okrepitev kulturne in jezikovne raznolikosti. To naj vključuje ukrepe na področju regionalno govorjenih jezikov in jezikov manjšin, izobraževanja in kulture, regionalne politike, sodelovanja, enakosti, avdiovizualnih ter drugih medijskih vsebin, pa tudi regionalne (državne) pomoči.

Za uspeh pobude je v vseh državah–članicah EU do 3. aprila 2018 potrebno zbrati milijon podpisov (danes jih manjka še nekaj nad 90.000), hkrati pa vsaj v sedmih državah preseči določeni prag števila podpisov (v šestih so jih že!). Podpisna akcija poteka po spletu, kjer so formularji za posamezne države dostopni na spletni strani www.minority-safepack.eu . (Največ “tehničnih” težav je pri vnosu rojstnih datumov, kjer je med številkami za dan, mesec in leto namesto pik ali kakih drugih ločil treba vpisati poševnice, torej npr.: 09/04/1947.)

Lepo bi bilo če bi s skupnimi močmi dosegli ali presegli 6.000 slovenskih podpisnikov ter kot sedma država z izpolnjenim “kvorumom” dosegli skupni uspeh državljanske pobude. Vsak podpisnik čez milijon in vsaka država čez sedem bo povečala prepričljivost in politično težo pobude v Evropskem parlamentu in pri Evropski komisiji!

Hvala za vaše sodelovanje!

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov: 1)