Na pobudo nekaterih športnih klubov iz Grosuplja, ki so zaznali, da dijaki športniki, ki se šolajo dlje od doma, pogosto prihajajo na treninge utrujeni,  včasih celo direktno iz šole, takrat tudi lačni… in tako bistveno manj motivirani za treninge, smo na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica ponovno premislili, kaj še lahko ponudimo dijakom s statusom športnika.

Ko so klubi vzeli za primerjavo posamezne športnike, ki se šolajo na naši šoli v Ivančni Gorici, so opazili, da so ti, zaradi organizacije šolskega pouka in tudi dobrih prometnih zvez, ki v tej smeri nikoli nimajo zastojev, tudi do dve uri prej doma, kot njihovi vrtniki, ki prihajajo iz šole iz Ljubljane!!!

V želji, da bi Srednja šola Josipa Jurčiča postala vabljivejša za športnike, ki želijo nadaljevati šolanje v t.i. športnih oddelkih, smo za novo šolsko leto pripravili nove usmeritve za delo z dijaki športniki, ki ponujajo vse prednosti in ugodnosti pravih športnih oddelkov.

Želja po obiskovanju športnega oddelka torej ni več nobena omejitev za vpis v gimnazijo ali ekonomko šolo v Ivančno Gorico.

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov: 1)