Spoštovani,

želeli bi vas opomniti na natečaj ob dnevu človekovih pravic, ki ga Društvo za Združene narode za Slovenijo razpisuje že dvanajsto leto zapored. V okviru natečaja želimo osnovnošolcem in dijakom ponuditi možnost, da izrazijo svoje vtise in razmišljanja o človekovih pravicah skozi risbo, besedo ali fotografijo. Letošnji natečaj z naslovom »Ko se srečamo, spremenimo svet« se navezuje na tematsko mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj.

Rok za oddajo del je 10. november 2017.

Natečaj za srednješolce pa obsega naslednje kategorije:
1. Likovni natečaj: likovni prispevki so lahko v poljubni risarski, slikarski, grafični ali drugi tehniki.
2. Literarni natečaj: omejitev dolžine prostega spisa je 1–2 tipkani strani.
3. Fotografski natečaj: fotografije naj bodo reproducirane na fotografski papir ali natisnjene; reprodukcije naj ne bodo večje od formata A4 (210 X 297 mm).

Organizacija združenih narodov je razglasila leto 2017 za mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj. S poimenovanjem tematskega leta prepoznava pomen mednarodnega turizma in spodbuja k boljšemu razumevanju in večjemu zavedanju bogate dediščine različnih civilizacij s ciljem večjega spoštovanja različnih kultur, s čimer prispeva h krepitvi miru po svetu. Namen mednarodnega leta trajnostnega turizma za razvoj je dvigniti zavest o trajnostnem turizmu za razvoj in dokazati, da je turizem lahko pobudnik pozitivnih ekonomskih, socialnih in okoljskih sprememb.

Več informacij o natečaju najdete v priponki.

Vabljeni k sodelovanju!

Z lepimi pozdravi,
Maja Bahor
Društvo za Združene narode za Slovenijo
United Nations Association of Slovenia
Cankarjeva 1/II
SI-1000 Ljubljana
Tel./fax: +386 1 251 07 08
www.unaslovenia.org
www.poznavalec.si
www.skupaj-mocnejsi.si
unesco-mladi.si
www.munsc.si
www.academia-aestiva-internationalis.si
www.mirovne-operacije.si

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov: 1)