Tudi na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica je bilo 1. septembra veselo in zelo slovesno. Kljub temu da smo sprejeli številčno najmanjšo generacijo 37 novincev, ki so se vpisali v našo gimnazijo, smo delo začeli z velikim optimizmom.

Dobro razpoložene prvošolce so že v avli prisrčno sprejeli tudi “starejši” dijaki. Nekatere novince, ki so s tem soglašali, so »starejši dijaki« popisali s črko F, ki naj bi bila simbol za »fazana« – novinca.

Z delom smo začeli takoj ob osmih, višji letniki so imeli razredne ure s svojimi razredniki, prvošolce pa smo zbrali v predavalnici. Po uvodnem nagovoru ravnatelja, so s svojimi razredniki na razrednih urah začeli spoznavati organizacijo šole, šolsko delo, urnik … in si tudi ogledali šolo.

Po razrednih urah so imeli vsi razredi še redni pouk do šeste ure, s katero se je prvi šolski dan zaključil.

Šola je po pustih počitniških dneh spet oživela. Lepo je bilo opazovati navdušene, vesele in sproščene mlade ljudi, ki so si imeli toliko povedati … In že prvi dan so naši dijaki tudi zavzeto sodelovali tudi pri pouku.

Veselimo se novih idej, mladostne radoživosti in delavnosti nove generacije, ki je v šolo prinesla svežino in bo še  nadgradila naše dosedanje odlične rezultate in dosežke!

ravnatelj

(Skupno 172 obiskov, današnjih obiskov: 1)