Vsi tisti, ki ste se 1. septembra ponovno odpravili proti Srednji šoli Josipa Jurčiča, ste – če seveda res niste bili slabe volje, ker bo spet “ta šola”,  ali pa ste se po poti proti šoli popoldan sprehajali (samo upamo lahko, da ste imeli s seboj vrečko, če ste bili s s svojim hišnim ljubljenčkom, in jo tudi uporabili) – opazili, kako sta pot proti šoli in prostor pred njo nekako drugačna, zračna, čista.

Kako tudi ne? Dan pred poukom smo “v roke pljunili” profesorji in drugi zaposleni ter dokazali, da ne delamo le s “cveki” (zelo malo, ker imamo odlične dijake), ampak tudi s pravim orodjem.  Smreke so izginile, požagali so jih gozdarji, a za njimi in lubadarji, ki so bili prvi (to je tudi eden od razlogov za odstranitev), so ostali le štori (tokrat pravi), ki so bili celo nevarni, ker so bile smreke požagane precej visoko.

Na uvodni konferenci pred začetkom šolskega leta smo se profesorji skupaj z ravnateljem odločili, da bomo okolico šole očistili sami. Dan pred poukom smo prišli v šolo ob osmih zjutraj, opremljeni popolnoma drugače kot sicer. Prinesli smo grablje, vile, motike, škarje, metle, pripeljali samokolnice … in se lotili dela. Požagali smo štore (to je sicer opravil hišnik), odnesli veje, zasuli štore, opleli, pograbili listje in smeti okoli šole, obrezali še drugo drevje in grmovje, pometli … in še veliko drugega. Po dobrih štirih urah in pol dela psihologinje, računovodkinje, tajnice, hišnika in sedemnajstih profesorjev je bila okolica šole popolnoma drugačna. Kljub temu da je stavba stara in potrebna temeljite prenove, je vendarle izgledala drugače (da je zasijala, pač ne moremo zapisati). Ves čas smo delali brez premora, tako da se je malica na koncu prav prilegla, zadovoljni pa smo bili tudi z opravljenim.

Naša delovna akcija je le kamenček v mozaik k lepšemu okolju, ki prispeva h kvalitetnejšemu okolju zaposlenih, predvsem pa naših otrok.  S svojim ravnanjem, predvsem zgledom, kako ravnati z odpadki, kako se obnašati v naravi,  prispevajmo, da bo naše življenjsko in delovno okolje prijetno.

Zaposleni Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica

              

(Skupno 314 obiskov, današnjih obiskov: 1)