• Vpogled v dosežene točke pri praktičnem delu izpita (seminarski nalogi, vajah…) bo prvič možen na dan, ki ga za spomladanski in jesenski rok določa maturitetni koledar – letos sta to ponedeljek, 15. maj in ponedeljek, 4. september 2017, do tega datuma pa so točke tajne. Kandidat vpogleda v dosežene točke na 2 načina:
    a) Dosežene točke bodo objavljene na spletni strani http://matura.ric.si. Kandidat bo po vstopu na spletno stran vpisal svoj EMŠO in izpitno šifro, ki jo bo prejel na listu s šiframi na dan pisanja eseja oz. pri tajniku ŠMK. V spomladanskem roku bodo točke na vpogled od 15. 5. do 27. 5. 2017, na jesenskem pa od 4. 9. do 11. 9. 2017, vsakič od 9. ure dalje.

    b) Kandidat, ki ne bo opravil vpogleda v dosežene točke preko omenjene spletne strani, se bo lahko seznanil s točkami na šoli, pri tajniku ŠMK na omenjena datuma med 9.35 in 9.50 v maturitetnem kabinetu.
    V treh dneh po datumu začetkov vpogleda lahko kandidat vloži obrazložen (!!!) ugovor na točke pri ŠMK SM. Podatkov po ugovoru RIC ne bo objavljal, temveč to ostaja naloga šole.
(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov: 1)