Spoštovani,

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani vabi k scenarističnem ustvarjanju vse slovenske srednje šole. Z namenom širjenja filmske kulture vsako leto razpisujemo že tradicionalni natečaj za Grossmannovo nagrado za najboljši scenarij za kratki film ali TV dramo, na katerem sodelujejo študenti slovenskih univerz. Leta 2011 smo mu zaradi zanimanja med srednješolci dodali še natečaj za najboljšo srednješolsko filmsko zgodbo, za Grossmannovo priznanje.

Tudi letos želimo z natečajem spodbuditi srednješolce k filmskemu ustvarjanju in razmišljanju. Udeleženci natečaja lahko napišejo sinopsis oziroma zgodbo za kratek igrani film (trajanja do 15 minut) na poljubno temo, ne daljšo od 3000 znakov.

Natečaj poteka do 12. decembra 2016. Kratke zgodbe, na katerih naj bodo navedeni ime in priimek avtorja, razred ter naziv in naslov šole ter e-poštni naslov avtorja, pošljite v štirih izvodih na naslov UL AGRFT, Nazorjeva 3, 1000 Ljubljana, z oznako »Grossmannovo priznanje«.

Natečaj je namenjen izključno srednješolcem, žirija bo izbrala do tri najboljše zgodbe. Avtorji izbranih najboljših zgodb bodo prejeli knjižno darilo s filmsko tematiko in dobili možnost ogleda profesionalnega filmskega snemanja. Imena nagrajencev bodo objavljena na spletni strani UL AGRFT do 31. decembra 2016.

Besedilo razpisa za srednješolce je pripeto sporočilu. Prosimo, da ga postavite na ustrezno vidno mesto in da dijake, ki bi jih razpis utegnil zanimati, opozorite nanj.

Upamo, da se boste pridružili našim prizadevanjem za širjenje filmske kulture in ustvarjalnosti med srednješolci. Za dodatne informacije o natečaju se lahko obrnete na Lili Bibič (01 2150 412 int. 202, lili.bibic@agrft.uni-lj.si). V kolikor vas zanima tudi sodelovanje druge vrste (npr. predstavitev naših študijskih programov za bodoče maturante, organizacija filmskih delavnic ali projekcij), nam to, prosimo, sporočite.

Veselimo se prispevkov dijakov vaše šole in vas lepo pozdravljamo!

Lili Bibič

UL AGRFT

Oddelek za film in televizijo

Nazorjeva 3
1000 LJUBLJANA
SLOVENIJA
tel.: +386 1 251 04 12, int. 202
fax.: +386 1 251 74 33
www.agrft.uni-lj.si
lili.bibic@agrft.uni-lj.si
(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov: 1)