Rezultati splošne mature v spomladanskem roku bodo znani v ponedeljek, 11. julija 2016,

Ob 10.00 bo spominsko slikanje vseh maturantov in profesorjev, ob 10.10 pa na prireditvenem prostoru podelitev spričeval ter obvestil o uspehu. Na priložnostno kratko kulturno prireditev ob podelitvi vabljeni tudi Vaši starši in prijatelji.

Na morebitna vprašanja vam bom na voljo že pred 10. uro v maturitetnem kabinetu po tem, ko bom uredil spričevala. Na šolo namreč pridejo šele to jutro.

Še istega dne se boste po prejemu obvestil in spričeval lahko prijavili na jesenski rok mature (popravni izpiti, izboljševanje ocene ali cela matura). Rok za prijave se sicer izteče že naslednji dan.

V četrtek, 14. 7. 2016, se izteče rok za vloge za vpogled v izpitno dokumentacijo – vložite jih s priporočeno pošiljko ali osebno v vložišču RICa do 15. ure. Dan po vpogledu v izpitno dokumentacijo pa se izteče rok za (a) ugovor na izračun izpitne ocene oz. (b) ugovor na izpitno oceno. Priporočeni vlogi priložite dokazilo o plačilu pavšalenga zneska 5,5 € pri ugovoru na izračun izpitne ocene (za en predmet) oz. 30 € pri ugovoru na oceno (za en predmet).

V ponedeljek poravnajte še vse morebitne zaostale obveznosti do šole in vrnite knjige v knjižnico.

Rezultate mature si lahko vnaprej ogledate od 7.00 ure dalje na htttp://matura.ric.si. Ob vstopu na spletno stran z rezultati vpišete svoj EMŠO in izpitno šifro, ki ste jo prejeli na listu s šiframi. Rezultati so informativnega značaja; uradne rezultate, obvestilo in spričevalo bo kandidatom izročila šola.

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov: 1)