Tole pa sploh ni težko! Celo prelahko! Če pa ste v dvomih, se lahko obrnete tudi name po nasvet! Prejel sem namreč naslednji dopis, v katerem vabijo fotografe, da pošljejo svoje fotografije pokrajin, pojavov, procesov v naravi, ljudi….:

Dragi srednješolci!

Verjamemo, da ste mnogi izmed vas v prostem času zvesti svoji »geografski duši«, ki Vas nenehno usmerja v raziskovanje novega: novih doživetij, krajev in ljudi. Želimo si, da svoja doživetja, ki imajo geografsko (prostorsko) sporočilnost in ste jih ujeli na fotografiji, delite tudi z nami.

Da pokažete, kako gledate na geografijo skozi fotografski objektiv, razpisujemo letos za Vas prvi natečaj za najboljšo dijaško geografsko fotografijo.

Če želite na natečaju sodelovati, Vas prosimo, da najboljši geografski utrinek iz Vašega raziskovanja pokrajine posredujete na Oddelek za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Mariboru na mail: geografski.natecaj@gmail.com od 3.12.2012 do14. januarja 2013.
Do 1. februarja 2013 bomo na Oddelku za geografijo izbrali 10 najboljših fotografij. Vsak avtor lahko pošlje največ dve fotografiji. Rezultate natečaja bomo objavili na spletni strani Oddelka in razglasili na informativnih dnevih FF UM v februarju, ko bomo na razstavo ter podelitev nagrad povabili avtorje petih najuspešnejših fotografij.

Glasovanje bo vodila Komisija natečaja, ki jo sestavljajo študentje tutorji, med prispelimi fotografijami boste glasovalci izbrali najboljše. Glasovanje bo potekalo od 15.1.2013 do 30.1.2013 na facebooku Oddelka za geografijo http://www.facebook.com/groups/109780372417496/

Najboljših deset fotografij bomo predstavili na razstavi, avtorji prvih petih fotografij pa bodo deležni posebne pozornosti in bodo prejeli knjižne nagrade ter darilni bon za ogled učnega poligona Modraže .

Pogoji za udeležbo:
– Osebni podatki avtorja fotografije (ime, priimek, šola, razred, e mail)
– Fotografija, naslov fotografije ter kraj in datum posnetka
– Kvalitetna resolucija

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta, Univerza v Mariboru

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov: 1)