Konec julija je začel veljati Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o prevozih v cestnem prometu, ki razveljavlja vse določbe Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, ki se nanašajo na subvencioniranje prevoza za dijake in študente.

 

Pravico bodo lahko uveljavljali dijaki, študentje in udeleženci izobraževanja odraslih, ki bivajo vsaj 5 km od izobraževalne ustanove.

 

Od ponedeljka, 27.8.2012 naprej bodo upravičenci s pomočjo vloge, ki jo izpolni šola, pri izvajalcu medkrajevnega avtobusnega in/ali železniškega prevoza potnikov že lahko kupili subvencionirano mesečno vozovnico.

 

Zakon uvaja:

– splošno subvencionirano mesečno vozovnico in

– mesečno vozovnico za 10 voženj

 

Cena subvencionirane mesečne vozovnice, ki jo plača upravičenec, je odvisna od razdalje, na kateri upravičenec potuje. Po novem gmotni položaj ne vpliva več na višino cene, ki jo plača upravičenec.

1.) Cena subvencionirane mesečne vozovnice:

–   do vključno 60 km 20 evrov

–   več kot 60 do vključno 90 km 30 evrov

–   več kot 90 km 50 evrov

2.) Cena mesečne vozovnice za 10 voženj:

Pravico imajo vsi upravičenci, namenjena pa je predvsem tistim upravičencem, ki med izobraževanjem bivajo v kraju izobraževanja. Ne glede na razdaljo prevoza znaša cena, ki jo plača upravičenec, 15 evrov.

Na šoli imamo za vse dijake že pripravljene potrjene vloge za pridobitev subvencionirane mesečne vozovnice. Dijaki jo lahko dvignete vsak delovni dan, od 8. do 12. ure v tajništvu šole.

 

več

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov: 1)
 

Oznake: