Za maturante Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica je prišel najpomembnejši in najlepši dan srednješolskega življenja, podelitev maturitetnih spričeval. »Na to smo čakali štiri leta!«, je bil danes najpogosteje slišan vzklik.

 

Slovesno prireditev smo začeli s fotografiranjem vseh maturantov v preddverju šole, nato pa smo se preselili v avlo, kjer smo po ravnateljevem nagovoru in predstavitvi izjemno lepih rezultatov maturantom najprej podelili letošnje šolske Jurčičeve nagrade in priznanja, nato pa še maturitetna spričevala. Profesorji in maturanti ter redki starši so se ob skromnem prigrizku in prijetnem klepetu zadržali na šoli še kar nekaj časa.

 57._generacija_maturantov_pred_podelitvijo_0116

In sedaj poudarki iz ravnateljevega nagovora:

 

Matura v spomladanskem roku 2011 je potekala po maturitetnem koledarju, brez vsakršnih zapletov in težav.

V četrtem letniku gimnazije smo imeli ob koncu pouka 73 dijakov, ki so s 93,2% uspehom končali letnik, torej jih je 68 opravljalo splošno maturo v junijskem roku.

 

Uspešnih je bilo 67 ali zavidljivih 98,53%.

(slovensko povprečje med gimnazijci je letos 92,07 %, lani 91,10 %.)

 

Maturo sta opravljala v celoti tudi dva kandidata iz maturitetnega tečaja, od katerih je bil eden uspešen.

 

Kar 6 kandidatov s poklicno maturo, naših ekonomskih tehnikov, je uspešno opravilo dodatni maturitetni izpit na splošni maturo in si na ta način odprlo dodatne možnosti za študij na univerzitetnih študijskih programih.

 

Uspeh je res neizmerno lep, pravzaprav čudovit, zato res iskrene čestitke vsem!

 

Maturo lahko opraviš z najmanj 10 točkami oziroma z največ 34 točkami. Poprečno število doseženih točk naših gimnazijcev je letos 19,31, (lani 19,28, prej 19,92)

 

Pri fiziki (Mitja Zidar) in kemiji (Nina Strah) sta naša dijaka, obakrat med 5 najboljšimi v Sloveniji, ki so dosegli 99 odstotnih točk.

 

Maturitetna spričevala s pohvalo dobijo maturanti, ki so dosegli od 30 do 34 točk. V Ivančni Gorici imamo letos tri(lani dve, predlani tri)  ali 8,95% vseh v Sloveniji. Letos je takšnih maturantov v Sloveniji 335 (julija lani 280, predlani 379), med njimi je 225 deklet in 110 fantov.

 

NAŠI ZLATI SO:

Mitja Zidar, ki ima 33 točk

Nina Strah, ki ima 32 točk in

Marion Antonia van Midden, ki ima 31 točk

 

Izjemno smo ponosni na ta dosežek, ki kaže, da na naši šoli delamo odlično, saj omogočamo dijakom dosegati tudi izjemne dosežke.

 

Zlati maturanti so danes prejeli tudi Zlato Jurčičevo nagrado, najvišjo nagrado naše šole za letošnje leto. Spričevalo pa jim je poleg ravnatelja podpisal tudi minister dr. Igor LUKŠIČ.

 

Kljub veselju ob zlatih maturantih pa je ravnatelj v nagovoru izpostavil, da je uspešno opravljena matura slehernega dijaka izjemen dosežek, na katerega smo vsi ponosni.

 

Na koncu se je ravnatelj zahvalil vsem profesorjem in šolski maturitetni komisiji za odlično opravljeno delo. Maturante je pozval, naj bodo ponosni, da so bili dijaki Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica, kot bo tudi šola vedno ponosna nanje.

 

57. generacija splošnih maturantov Srednje šole Josipa Jurčiča, 2011 je za sklep s profesorji navdušeno zapela GAUDEAMUS IGITUR, saj je bil danes zagotovo dan, ki se ga je vredno veseliti.

(Skupno 156 obiskov, današnjih obiskov: 1)