UNITOURS turizem in zastopstva d.o.o.
Topniška 35, 1000 LJUBLJANA
tel.: 01/ 437 54 31, fax: 01/ 437 54 32, uni_turizem@siol.net, www.unitours.si

 

INFORMATIVNI SESTANEK STROKOVNE EKSKURZIJE BO V ČETRTEK, 24.3.2011 OB 7.15 URI V PREDAVALNICI ŠOLE. NA SESTANEK LAHKO PRIDEJO TUDI STARŠI, SICER BO TO OBVESTILO OBJAVLJENO NA SPLETNI STRANI ŠOLE, POD RUBRIKO »obvestila«. UDELEŽBA JE OBVEZNA ZA VSE. BODITE TOČNI.
________________________________________

 

Spoštovani potniki,
Obveščamo vas, da bo zbirališče za odhod v London na parkirišču izpred gimnazije v Ivančni Gorici, v petek 01.aprila 2011 ob 04.50 uri. Sledil bo avtobusni prevoz do letališča Brnik. Polet letala bo predvidoma ob 07.25. Prosimo vas za točnost. Povratek bo na isto mesto v nedeljo zvečer. Po pristanku (ob 23.50) vas bomo pripeljali do parkirišča v Ivančni Gorici.

V Londonu boste nastanjeni:
01/03.aprila 2011 : Custom House Hotel
272-283 Victoria Dock Road
London, E 16 3 BY
http://www.customhouse-hotel.co.uk/
Vaši vodnik: ga. Karmen Zebec, licenca GZS
Naš partner v VB: JAC Travel London

NE POZABITE NA VELJAVEN POTNI DOKUMENT – OSEBNA IZKAZNICA ali POTNI LIST!

Slovenski državljani lahko v vse države članice EU vstopajo z veljavno osebno izkaznico.
PRIPOROČAMO, da se na pot odpravite primerno oblečeni in obuti (tudi za dež). Povprečna aprilska temperatura v Londonu je +5̊ C (minimalna) in povprečna maksimalna +13̊ C. Povprečna količin padavin v aprilu je 45 mm.
Na pot si lahko vzamete nekaj suhe hrane, sadje, piškote,…

Vašo varnost postavljamo na prvo mesto in zato Vas prosimo, da med potovanjem upoštevate navodila vodnika in profesorjev spremljevalcev.

Iz Ljubljane boste leteli z Adrio Airways :
v petek 01.aprila 2011, let št. JP 450 ob 07.25 uri.
Na potovanje lahko vzamete brezplačno prtljago, ki tehta maksimalno 20 kg. Dodatna prtljaga se plača.

Dovolite nam, da vas seznanimo še s posebnimi navodili letalskega prevoznika (priloga 1 in 2). Pozorno jih preberite in upoštevajte pri vkrcanju na letalo.

 

Priloga 1

Informacije o prijavi. Na prijavno okence bomo prišli skupaj in sicer uro in pol pred načrtovanim odhodom. Če na odhod letala zamudite, se odpoveste svojemu sedežu in niste upravičeni do povračila.

Potni listi in osebni dokumenti Priznan osebni dokument s fotografijo se zahteva na vseh letih.

Pakirajte previdno!Bodite pazljivi pri pakiranju svoje prtljage. V prtljagi ne smete imeti nevarnih snovi in nekatere predmete je mogoče naložiti samo v določene dele letala. Novi varnostni ukrepi v EU strogo določajo, kaj smete nositi v svoji ročni prtljagi; ta pravila se trenutno lahko kmalu spremenijo. Podrobnejša navodila so predstavljena v prilogi 2.

Dovoljena prtljaga. Vsak potnik lahko s sabo vzame en standardni kos ročne prtljage z merami 56 x 45 x 25 cm. Prtljaga, ki jo boste oddali na okencu za prijavo ne sme presegati 20 kg. Če presežete predvideno omejitev teže, vam bo prevoznik zaračunali doplačilo, ki ga plačate na letališču.

 

Priloga 2
Nova varnostna pravila na letališčih EVROPSKE UNIJE, ki veljajo od 6. novembra 2006 dalje:

PAKIRANJE PRTLJAGE
V SVOJI ROČNI PRTLJAGI LAHKO PRENAŠATE SAMO MAJHNE KOLIČINE TEKOČIN, KI MORAJO BITI HRANJENE V POSAMIČNIH POSODAH Z NAJVEČJO PROSTORNINO 100 ml ( 1 dcl). Te posode morate zapakirati v prozorno plastično vrečko, ki jo je mogoče znova zatesniti in katere prostornina pri enem potniku ni večja od 1 litra. Torej, če je le mogoče vse tekočine (parfume, tekoče pudre, zobne paste, maskare, kreme, deodorante..) zapakirajte v prtljago, ki jo oddaste ob prijavi na polet.
STEKLENIC/PLASTENK RAZLIČNIH PIJAČ (VODA, VINO,…..) NI MOGOČE PRENESTI PREKO KONTROLNE TOČKE.
Med tekočine spadajo:
voda in druge pijače, juhe, sirupi, kreme, losijoni in olja, parfumi, razpršilci, geli, vključno z geli za lase in tuširanje, vsebina posod pod tlakom, vključno s peno za britje, drugimi penami in deozodoranti, paste, vključno z zobno pasto mešanice tekočih in trdnih snovi črtalo za tepalnice katere koli druge snovi s podobno gostoto.

NA LETALIŠČU
Da bi varnostnikom na kontrolnih točkah omogočili lažje odkrivanje tekočin, MORATE:
Vse tekočine, ki jih prenašate v ročni prtljagi, predložiti varnostnikom na kontrolnih točkah, da jih pregledajo.
Sleči jopič ali plašč, ki bosta pregledana ločeno.
Iz ročne prtljage odstraniti prenosne računalnike in druge večje električne naprave, ki bodo pregledani ločeno.

ŠE VEDNO LAHKO TEKOČINE PRENAŠATE V ODDANI PRTLJAGI – NOVA PRAVILA ZADEVAJO SAMO ROČNO PRTLJAGO.
POMEMBNO:

Med svojo ročno prtljago lahko prenašate zdravila in nujno potrebna živila, vključno z otroško hrano, ki jih boste uprabljali med potovanjem. Morda boste morali dokazati, da jih nujno potrebujete.
Tekočine, kot so pijače in parfumi, kupite bodisi v prodajalni na letališču EU, ki je za točko, na kateri pokažete svoj vstopni kupon, ali na letalu, ki ga upravlja prevoznik EU. Če ste jih kupili zapakirane v posebni zatesnjeni vrečki, te vrečke pred pregledom ne odpirajte, sicer lahko varnostno osebje na kontrolni točki njeno vsebino zaseže. Vse te tekočine lahko vzamete s seboj.
Ta pravila so pripravili Evropska komisija, Združenje evropskih letalskih prevoznikov in mednarodno združenje letališč ACI Europe. Ta dokument za vašo informacijo povzema glavne sestavine zadevne zakonodaje EU in ni pravno besedilo.
ELEKTRIKA: 220 V, imajo drugačne vtičnice in so potrebni adapterji.
Informativne cene v Londonu (use v UKL) :
– pijače : Coca Cola cca 0,70 UKL, kapučino cca 1,30 UKL,..
– kosilo v restavraciji hitre prehrane cca 4,00 UKL
– razglednice 0,30 UKL, znamke 0,48 UKL.

Vaša: Unitours d.o.o. Ljubljana in Gimnazija Josipa Jurčiča Ivančna Gorica

 

 

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov: 1)