Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Navadna tabela”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,”sans-serif”; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

KATERI PREDMET IZBRATI ZA MATURO?

V zadnjih letnikih gimnazije je izbira maturitetnih predmetov ena izmed pomembnejših odločitev. Pravilna izbira obeh predmetov v veliki meri vpliva na uspeh na maturi in s tem na možnost vpisa na ustrezno smer študija.

Pri izbiri maturitetnih predmetov upoštevajte:

1. svoj interes za določen predmet

2. uporabnost tega predmeta pri študiju

3. uspešnost pri tem predmetu

Če boste izbrali za maturitetni predmet psihologijo, vam bo to pomagalo pri študiju. Psihologija je med pomembnejšimi predmeti na Fakulteti za družbene vede, Fakulteti za socialno delo, Fakulteti za šport in Pedagoški fakulteti .

Vsaj en izpit iz psihologije pa vas čaka na Fakulteti za varnostne vede, Fakulteti za organizacijske vede, na Zdravstveni fakulteti, Pravni fakulteti, Medicinski fakulteti, Filozofski fakulteti, Fakulteti za arhitekturo, Ekonomski fakulteti, na umetniških akademijah in verjetno še kje.

In še uspeh pri maturi iz psihologije. Vsa leta naši maturanti dosegajo nadpovprečen uspeh. Letos so na spomladanskem roku splošne mature pri psihologiji dosegli 100 odstoten uspeh in povprečno oceno 3.8, slovensko povprečje pa je bilo 3.3. Bili so boljši od večine slovenskih gimnazij. Še posebej čestitam za odličen uspeh Zarji Hegler, Petri Kavšek, Andreji Linec, Bojani Mišmaš, Niki Mrzelj, Neži Strmole in Gašperju Klemenčič. Vsem želim veliko uspeha pri študiju.

Marjan Gorišek,univ.dipl.psih

(Skupno 941 obiskov, današnjih obiskov: 7)