OBVESTILO MATURANTOM

 

V PETEK, 15. 5., JE DAN ŠOLE, PROST DAN ZA VSE DIJAKE ŠOLE. IZKORISTITE GA PAMETNO, TUDI ZA UČENJE, SAJ STA KONEC ŠOLSKEGA LETA oziroma MATURA PRED VRATI.

Dijaki zaključnih letnikov 4. a, b, i, 4. f, d, 2. g in 1. M ste ob 9.00 vabljeni v Ljubljano na Maturantsko parado 2009. Vsem, ki greste v Ljubljano, želim varno pot in prijetno druženje. Prosim vas, da s svojim vedenjem znova dokažete, da ste odgovorni, zaupanja vredni in zreli mladi ljudje. Ohranite svoj ugled in ugled naše šole.

V ponedeljek in torek, 18. in 19. 5. 2009, sta za zaključne letnike še zadnja dva dneva pouka. V torek popoldne je zanje zaključna konferenca. Upam, da ste vsi dosegli zaslužen uspeh.

Tisti četrtošolci, ki želite opravljati dopolnilni izpit in tako izboljšati svoj uspeh v zaključnem oziroma tretjem letniku, se nanj prijavite v ponedeljek ali najkasneje v torek pri pomočnici ravnatelja, prijavnico dobite pri razrednikih ali v tajništvu. Izpiti bodo v petek, 22. maja.

V sredo, 20. 5., je podelitev spričeval in zaključna slovesnost >SLOVO 2009<. Podelitev spričeval za zaključne letnike organizirajo razredniki po razredih in bo predvidoma po prireditvi v šoli, šesto šolsko uro, od 12.35 do 13.20. Ob 10.00 se vsi maturanti zberete v Ivančni Gorici, pred Občino, kjer bo predvidoma od 10.10 do 10.45 kratka prireditev s plesom četvorke (vodi plesna šola Urška) za vse naključne obiskovalce Ivančne Gorice. Nato se maturanti odpravijo v šolo, kjer se bodo do 11.20 pripravili na predstavo. Na prireditvi ob 11.25, v telovadnici, bodo ponovili ples četvorke in se s programom poslovili od šole in profesorjev. Z zabavnimi igricami bodo določili prejemnika ključa. Prireditev se mora končati do 12.30, ker se ob 12.35 začne redna 6. ura pouka, ki je tudi ura za razredno uro četrtošolcev in za podelitev spričeval. Scenarij prireditve naj bo standarden, nekaj besed zahvale šoli, zabavna predaja ključa tretješolcem …Če bi bilo vreme zelo slabo, ples v Ivančni Gorici odpade.

Udeležba na šolski prireditvi je obvezna za vse dijake in profesorje. V Ivančni Gorici pa se obvezno zberejo vsi profesorji, ki bi 3. in 4. uro imeli pouk z maturanti, in vsi tisti, ki nimajo pouka četrto uro oziroma začnejo s poukom šele 5. uro ali kasneje.

Večina profesorjev si ne želi nočnih obiskov maturantov, zato prosim, da omenjene dejavnosti ob zaključku pouka opustite. Dogovorite se za obisk svojih priljubljenih profesorjev na kakšen lep sončen dan. Veseli vas bomo!

Z gradnjo vrtca smo izgubili lokacijo za postavljanje mlajev. To ni bila neka razumna tradicija, zato bodimo vsi skupaj veseli in najdimo kakšno boljšo priložnost za veselje ob zaključku šole. Morda je to lahko športna aktivnost, celo piknik, ali nekaj podobnega, ali pa samo dobra zaključna prireditev, kar bi vsem ostalo v prijetnem spominu

Prosim vas, da je vaše vedenje ob zaključku pouka primerno. Bodite spoštljivi do sebe, do drugih ljudi pa tudi do šolske stavbe in okolice šole. Prepričan sem, da boste to zmogli, saj ste zreli in odgovorni mladi ljudje! Zaupam v vašo zrelost!

V četrtek, 21. 5., v petek, 22. 5., ter potem še v ponedeljek in torek, 25. in 26. 5. 2009, bodo redne priprave na maturo in poklicno maturo. Prosim vse maturante, da izkoristite to priložnost in si tik pred izpiti še utrdite ali osvežite potrebno znanje. Urniki bodo objavljeni na oglasni deski. Prisotnost na pripravah je obvezna in se šteje v realizacijo pouka. Četrtek in petek, 21. In 22.5. sta tudi zadnja dneva, ko vam pripada šolska malica. V dneh potem si boste morali malico priskrbeti sami ali jo naročiti in plačati na šoli en dan vnaprej.

Drugi sklop organiziranih priprav na ustne izpite bo v tednu od 9. do 12. 6. 2009. Urnik bo pravočasno objavljen na oglasni deski in na spletni strani šole.

Vsem želim veliko uspehov in čim več dobre volje ob delu do konca pouka!

                                                                                                               Ravnatelj Milan Jevnikar

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov: 1)