Ekipa dijakov smo se 27. januarja 2016 pod mentorstvom prof. Jožice Strmole, udeležili sejma NATOUR Alpe – Adria v Ljubljani, kjer je potekala mednarodna turistična tržnica, 13. festivala Več znanja za več turizma na temo ZELENI TURIZEM. Na mednarodni čržnici, kjer je sodelovalo 42 ekip srednjih šol, smo dosegli izjenem uspeh- ZLATO PRIZNANJE.

Na turistični tržnici smo sodelovali: Matic Adamič, Maruša Blatnik, Neža Clemente, Nika Gjerek, Tibor Julijan Juhart, Klara Mostar, Carolina Andrea Rezelj, Katja Selan, Matic Sinjur, Toni Zupančič in Tjaša Žnidaršič ter se tam predstavili s turistično projektno nalogo Festival v Deželi gob.

Turistična zveza Slovenije izvaja projekt z naslovom Več znanja za več turizma in v okviru tega smo si dijaki zamislili Deželo gob, ki bi se odvijala na Pristavi nad Stično. Postavili bi 8 hišic v obliki gob in pripravili enodnevni dogodek. Skozi turistično projektno nalogo smo razvijali to idejo in jo skušali narediti tako, da bi bila dejansko izvedljiva.

Poleg naloge smo posneli promocijski spot, ki vabi na prireditev.

Veliko truda smo vložili v to, da je bila naša stojnica videti kar se da dobro. Seveda  ni manjkalo gob, tako svežih kot suhih in vloženih ter pripomočkov za nabiranje gob. Pripravili smo tudi izvrstni gobji namaz, pico in piškote v obliki gob. Imeli smo tudi odličen nabor knjig in »maskote«, ki so vabile obiskovalce na našo stojnico. Odlična ekipa je poskrbela, da se je o naši stojnici in domačem gobjem namazu razvedelo. Imeli smo res množičen obisk.

Katja Selan, dijakinja četrtega letnika ekonomske šole

Josipa Jurčiča, vodja projekta

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov: 1)