kids

Podarite malico otrokom, ki si je ne morejo privoščiti

zdrava1 Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica
v slovenski mreži Zdravih šol

Na pol poti med Novim mestom in Ljubljano leži mlado naselje Ivančna Gorica. Obiskovalca, ki prihaja z avtoceste, najprej pozdravi cerkev Sv. Jožefa. Tisti pa, ki se pripeljejo z vlakom in izstopijo na postaji v Ivančni Gorici, vstopijo v sam center občinskega središča. Proč od prometa so na severovzhodu h gozdu prislonjene tri velike moderne zgradbe – dve šoli, osnovna in srednja, ter vrtec. Sredi polj in ob robu gozda si v miru nabira znanje okoliška mladina.

sola

V srednji šoli, ki nosi ime po slavnem rojaku Josipu Jurčiču in ima že skoraj 70-letno tradicijo, izobražujemo v dveh programih, gimnazija in ekonomski tehnik. Dijaki prihajajo k nam iz bližnjih in daljnih krajev: iz Stične, Šentvida, Višnje Gore, s Krke, pa tudi iz Žužemberka, Grosupljega, Trebnjega in celo Novega mesta, z Mirne, iz Šentruperta in Ljubljane.

Prednosti naše šole so: mirno, neproblematično okolje, prijazni in vedno za pogovor pripravljeni profesorji, številni krožki pa šolska kuhinja ter lastna telovadnica in zunanja športna igrišča. Naši dijaki resnično razpolagajo z bogastvom prostora, to v šolo vnaša urejenost, mir in akademsko delovno vzdušje.

josip_jurcicRezultati prizadevnih dijakov so vidni povsod: zlati maturanti, visoke uvrstitve na državnih tekmovanjih – iz fizike, slovenščine, kemije, matematike, tujih jezikov, strokovnih predmetov; športna tekmovanja, pevski nastopi, odlične dramske predstave, celo dijakov in profesorjev skupaj, pa debaterska srečanja, mednarodni projekti …

Imamo bogato šolsko knjižnico, specializirane učilnice za kemijo, biologijo in fiziko, več računalniških, učno podjetje, šolski fitnes, plesno dvoranico … V isti stavbi imamo tudi šolsko zobozdravstveno ambulanto.

V bližini je stiški samostan, nedaleč stran keltske gomile na Viru, Jurčičeva domačija na Muljavi, srednjeveška Višnja Gora …

Pridite, obiščite nas in ugotovili boste, da je pri nas lepo, prijetno vzdušje in da si lahko pridobite dovolj znanja za uspeh pri nadaljnjem študiju in v življenju nasploh.

(Skupno 2.867 obiskov, današnjih obiskov: 22)