Razlogov za takšno odločitev je več: smo šola prijaznih ljudi in širokega znanja, sproščenih in veselih dijakov ter razumevajočih profesorjev, delamo v prijetnem okolju in upoštevamo potrebe posameznika.

Imamo odlične prostorske možnosti za pouk, ki ga izvajamo samo dopoldne. Prevoz dijakov je organiziran tako, da avtobusi pripeljejo prav do šole. Pohvalimo se lahko z odlično kuhinjo, ki nas vsakodnevno razvaja s toplo malico. S športno dvorano, fitnesom in plesno delavnico omogočamo dijakom primerno sprostitev po napornih delovnih dneh.

Razpisujemo 3 ali 4 oddelke splošne gimnazije, v katerih izobražujemo za vse smeri nadaljnjega študija. Ob tem razvijamo bogastvo osebnih potencialov, tudi s pestro izbiro izvenšolskih dejavnosti doma in v tujini, pripravljamo na različna tekmovanja, posebno obravnavamo nadarjene dijake kot tudi tiste, ki potrebujejo občasno pomoč.

Program ekonomski tehnik z eno ali dvema paralelkama je doživel pravi preporod v povezovanju teorije s prakso, s široko paleto profesionalnih izzivov, ki jih ponujata praktični pouk in projektno delo. Dijaki programa ekonomski tehnik se vključujejo tudi v mednarodni projekt Erasmus +, v okviru katerega opravljajo obvezno delovno prakso v državah Evropske unije.

Šolski uspeh naših dijakov je vedno nad 98 %, v gimnaziji pogosto 99 %. Prav tako imamo izvrsten uspeh na obeh maturah, le redko pod 100 %. Imamo že 34 zlatih maturantov poklicne mature in 68 zlatih maturantov splošne mature.

Pričakujemo vas s prijaznostjo, prepričali vas bomo s kvaliteto.

Milan Jevnikar, ravnatelj

(Skupno 2.638 obiskov, današnjih obiskov: 1)