Z avtobusom smo se 8. marca odpeljali na Roglo.

V Hotelu Rogla smo se pripravili na našo prvo oziroma preizkusno smuko. Vodila sta jo izkušena profesorja, prof. Tomaž Eržen in prof. Mojca Flajs. Po opravljenem preizkusu smo nadaljnjih nekaj ur smučali prosto ali pod profesorjevim vodstvom. V apartmajih smo si po namestitvi odpočili utrujene noge. Po napornem, a osvežujočem smučanju smo se okrepčali z dobrim kosilom v samopostrežni restavraciji. Po kosilu smo se zabavali na Zlodejevem sankališču. To je bila enkratna adrenalinska izkušnja. Po tem nas je čakala večerja, kasneje pa družaben večer. Ob igri activity smo se še bolje spoznali. Dan smo končali z dobro voljo in zasluženim počitkom.

Drugi dan smo se po obilnem zajtrku napotili na smučišče učit novih tehnik smučanja in raziskovat odprte smučarske proge. Po odličnem kosilu so se smučarski navdušenci vrnili na smučišče, drugi pa so počivali in se družili v apartmajih. Nato smo šli v športno dvorano, kjer smo ob igranju odbojke in drugih športov obujali spomine. Po večerji smo se lotili prezentacij, fotoreportaže, filma in pisanja poezije.

V nedeljo smo se po zajtrku odpravili smučat. Na smučišču smo se zelo zabavali. Po kosilu so nekateri zopet odšli smučat, ostali pa so čas preživeli na bazenu Hotela Rogla. Zaradi obilnih padavin smo večer in zgodnjo noč preživeli v športni dvorani in nato še v disku Hotela Rogla.

Zadnji dan smo se zbudili dobre volje, saj smo se od Rogle lahko poslovili še z zadnjo smuko in skupno fotografijo na smučišču.

Lara Gregoršanec in Lili Ambrožič Lapornik, 2. c

 

(Skupno 251 obiskov, današnjih obiskov: 2)