Na proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti, 22. 12. 2023

DRAGE dijakinje in dijaki, spoštovane SODELAVKE IN SODELAVCI!

Danes smo še zadnjič skupaj v LETU 2023. Praznični december smo veseli začeli z bazarjem, zbrali skoraj rekordnih 4.000 € darov in ji skoraj polovico namenili društvu za pomoč otrokom z redkimi boleznimi. Kako ponosen sem na ta vaš čut za dobrodelnost.

In današnja prireditev je veseli prehod v praznični teden, ki prihaja.

Hvala vsem, da ste sprejeli svojo šolo, da ste delavni, prizadevni, da hrepenite po vedenju in znanju, pa da vas razganja od mladosti, da si želite človeške bližine, sprejetosti in da sprejemate tudi modrost nas odraslih, vaših vzgojiteljev in učiteljev.

Ta preprosta človečnost je tista, ki bogati naša življenja, ki nam vedno znova pripoveduje, da potrebujemo drug drugega, da se plemenitimo drug z drugim, da smo sicer na eni strani učitelji in na drugi dijaki, a smo vendarle vsi samo ljudje, ki hrepenimo po človeški bližini, ki se želimo učiti drug od drugega, razdajati svoje talente in piti iz vrelcev talentov drugih …

In naša šola je tak posvečen prostor, kjer bivamo srečni in zadovoljni ljudje, ki dihamo in delamo kot eden, ki se spoštujemo in se imamo radi. Hvala, da vsi sledimo tem najpomembnejšim ciljem! Neizmerno sem ponosen, da sem smel biti vaš ravnatelj.

Pazite nase v teh prazničnih dneh, ki prihajajo, izogibajte se priložnosti in dogodkov, kjer bi ogrožali svoje zdravje in zdravje drugih ljudi. Proslavljajte z ljudmi, s katerimi živite, ki vas imajo iskreno radi, ki vam dajejo smisel življenja!

Vsem, drage dijakinje in dijaki, vsem vašim dragim želim človeško tople in vesele božične praznike. Ponosno praznujte dan samostojnosti in enotnosti in pogumno vstopite v novo leto 2024, ki nam bo, upam, prineslo vse kar si zaslužimo, kar potrebujemo in po čemer hrepenimo.

Srečno in na svidenje spet v šoli, v sredo, 3. januarja 2024!

Drage dijakinje in dijaki, spoštovane kolegice in kolegi profesorji!

To novo leto bo vsem nam prineslo še nekaj novega, največ meni. Z novim letom se končuje obdobje mojega 20-letnega ravnateljevanja na Jurčiču. V pisarni ravnatelja in na šoli se boste morali navaditi na novo ravnateljico, gospo Ajdo Erjavec, ki jo že kar malo poznate, saj ste jo srečali na naših prireditvah, zato sem prepričan,  da vam ne bo nič težko!

Neizmerno sem hvaležen vsem dvajsetim generacijam, ki sem jih smel spremljati na poti v odraslost… posebej hvaležen pa sem vam, ki mi že nekaj časa na svoj način sporočate, da vam nisem bil preveč nadležen, da ste me sprejemali, tudi moje, včasih nevšečne, a vedno nujne odločitve.

Enako hvaležen sem vsem kolegom, ki ste me konec leta 2003 izbrali izmed sebe in mi odgovorno in predano sledili 20 let, v dobrem in slabem. Prebrodili smo viharje in s polno šolo zapluli v lepše čase. Ohranite to predanost tudi naprej!

Noben drug poklic, nobena služba bi mi ne mogla dati toliko veselja in toliko čudovitih srečanj in pogovorov z mladimi ljudmi kot ta, ki sem jo sleherni dan, vsa ta dolga leta, z veseljem opravljal. Moje delo učitelja in zadnja leta še ravnatelja, je bila zame služba, o kateri sem sanjal že kot otrok!

Vedno sem mislil na vse vas, na vaše dobro, na slehernega izmed vas, čeprav se komu, ki sem ga moral včasih tudi karati, to ni zdelo tako. Pa je bilo! Zagotovo.

Poskušal sem vedno biti človek!

Zagotovo sem vas vse imel vedno resnično rad in vam bil na razpolago, vedno in povsod in ponosen sem na to.

A življenje pa pač teče tako, da enkrat prideš in se je enkrat treba posloviti. Prepričan sem da ima podoben miselni svet tudi moja naslednica gospa Ajda Erjavec in da se zato na Jurčiču ne bo spremenilo nič bistvenega!

Na željo nove ravnateljice bom še nekaj časa ostal med vami, ne kot ravnatelj, pač pa kot učitelj. Če boste želeli, bom lahko še vedno vaš sogovornik na hodnikih, svetovalec, pomočnik pri matematičnih težavah, preprosto še naprej vaš prijatelj.

Ostal bom isti človek, ki mu bo lažje delo na šoli ter druženje z vami bistveno olajšalo počasen odhod v penzijo.

Hvala vsem za vse, rad vas imam in SREČNO!

Milan Jevnikar

(Skupno 419 obiskov, današnjih obiskov: 3)