V torek, 12. septembra, so imeli dijaki prvih letnikov spoznavni dan. Po štirih urah pouka smo se zbrali v amfiteatru, kjer so bili dijaki razdeljeni v osem skupin. Vsaka izmed njih je morala pripraviti točko za predstavo pred celo novo generacijo.

Imeli so nekaj časa za pripravo, nato pa so svoje nastope uprizorili na odru v avli šole. Strokovna žirija je presodila, da je največ iznajdljivosti in ustvarjalnosti pokazala 8. skupina, ki je združila Krjavlovo pripoved o tem, kako je hudiča na pol presekal z Macareno.

Zmagovalci so si prislužili prednost pri malici, saj so lahko prvi prevzeli porcijo čevapčičev, ki so jih za nas pripravili v kuhinji. Po malici je sledil še sklepni del – medrazredno tekmovanje v športnih igrah, v katerih je največ športne spretnosti pokazal 1. c.

Na koncu smo bili zmagovalci vsi: naši prvošolci, razredničarke in ostali profesorji, ki so sodelovali pri izvedbi že tradicionalnega spoznavnega dne, saj smo skupaj preživeli popoldne, polno novih vtisov, izkušenj in poznanstev.

Dragica Eržen
(Skupno 752 obiskov, današnjih obiskov: 1)