V Ivančni Gorici je od  3. – 7. julija, v organizaciji Slovenske čebelarske zveze in Občine Ivančna Gorica, potekalo 12. mednarodno tekmovanje mladih čebelarjev (12th International Meeting of Young Beekeepers), ki se ga je udeležilo več kot 150 udeležencev iz 30 držav.

Na velikem dogodku je aktivno sodelovala tudi naša šola. Profesorica matematike Dragica Šteh je sodelovala z občinsko organizacijsko ekipo in prevzela vlogo glavne koordinatorice dogodka, profesorica nemščine in angleščine Nataša Skočir pa je bila zadolžena za prevajanje ter vodenje uvodne in zaključne prireditve.

Na tem štiridnevnem dogodku so kot pomočniki in prostovoljci sodelovali tudi naši dijaki, ki so na ta način postali del velike mednarodne družine, ki temelji na spoštovanju različnosti, medkulturnem in medgeneracijskem povezovanju ter seveda spoznavanju čebelarstva v različnih deželah sveta.    

V naši šolski predavalnici je potekalo predavanje za odrasle spremljevalce mladih tekmovalcev, v šolskem amfiteatru pa smo se na večer zaključne prireditve lahko sprehodili med stojnicami z lokalnimi izdelki.  

Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani Občine Ivančna Gorica, kjer je tudi obširna fotogalerija.

N. Skočir

 

 

(Skupno 368 obiskov, današnjih obiskov: 2)