V sredo, 22. marca smo se dijaki in profesorji v organizaciji agencije MM-turist z avtobusom odpravili na zagrebško letališče, kjer smo z letalom odpotovali v London. Po prihodu v London smo si najprej ogledali Buckinghamsko palačo in Trafalgar Square, kjer se nahaja znameniti Nelsonov spomenik. Z avtobusom smo se odpeljali do hotela Wembley International, kjer nas je po večerji čakal zaslužen počitek.

Naslednji dan smo se po zajtrku opravili na podzemno železnico, ki nas je najprej odpeljala do Greenwicha, ki je znan po ladji Cutty Sark in Kraljevem observatoriju. Sprehodili smo se po čudovitem parku do observatorija, kjer smo si ogledali camero obscuro, muzej, teleskope in ničelni poldnevnik, ki določa čas po svetu. Z griča pri observatoriju smo imeli čudovit razgled na Queen’s House, Naval College in v ozadju London. Po odmoru za kosilo smo se z ladjico odpeljali mimo znamenitega mostu Tower Bridge do kraja, kjer stoji eden izmed pomembnih londonskih simbolov – Tower of London. Od tu smo se podali do katedrale sv. Pavla, od tam pa smo se peš sprehodili preko Millenium Bridge do Globe Theatre. S podzemno železnico smo se nato odpeljali do Regents Parka, ob katere stoji muzej voščenih lutk Madame Tussaud’s, v katerem so se dijaki neizmerno zabavali. Pred večerjo pa smo se odpeljali še do Camden Towna, živahnega in umetniškega dela mesta, kjer delujejo številni umetniki, grafitarji, številne trgovinice in market.

Tretji dan je bil namenjen izletu v Oxford in Stratford-upon-Avon. Po zajtrku smo se z avtobusom najprej odpeljali v mesto Oxford, ki je pravi arhitektonski dragulj z veličastnimi srednjeveškimi stavbami, ozkimi, tlakovanimi uličicami, parki in vrtovi znamenitih kolidžev. Srce mesta predstavlja Trg Redcliff, obkrožajo pa ga različna univerzitetna poslopja oz. kolidži: All Souls College, Christ Church College z normansko katedralo, Merton College. Nato je sledila vožnja v Stratford-upon-Avon, prisrčno mestece ob reki Avon, prepolno značilnih hišic z lesenimi tramovi na pročeljih, kjer smo si ogledali rojstni kraj znamenitega pesnika in dramatika Williama Shakespearea. Ogledali smo si tudi cerkev, v kateri je Shakespeare pokopan. Po vrnitvi v London pa so dijaki imeli veliko prostega časa za sprehod po nakupovalni ulici Oxford Street.

Četrti dan smo si, pred odhodom na letališče, ogledali Westminstrsko opatijo, parlament in Big Ben ter obiskali še National Gallery, kjer so dijaki morali najti in fotografirati nekaj najpomembnejših del umetnikov, kot so Pablo Picasso, Jan van Eyck in Vincent van Gogh, z njegovo najbolj znano sliko sončnice. V popoldanskih urah smo se odpeljali na letališče in z letalom poleteli proti Zagrebu. Utrujeni, vendar polni lepih vtisov, smo se z avtobusom odpeljali v Ivančno Gorico.

[ngg src=”galleries” ids=”205″ display=”basic_thumbnail”]

(Skupno 595 obiskov, današnjih obiskov: 2)