Dijaška skupnost Srednja šola Josipa Jurčiča se v predprazničnem vzdušju vključuje v akcijo Slovenske Karitas. Razredi zbiramo denar za nakup koze revnim družinam v Afriki. V akcijo se je vključil tudi profesorski zbor.

»Slovenska karitas skupaj z misijonarji vabi, da kupite kozo družini v Afriki (v Centralnoafriški republiki, Ruandi, Burundiju, Madagaskarju, Senegalu, Keniji).  Koze jim v prvi vrsti koristijo za gnojenje zemlje in s tem lahko pridelajo več zelenjave. Koze dajejo tudi mleko, meso, prirast kozic pa po nekem obdobju lahko prodajo na trgu in s tem nekaj zaslužijo za potrebe družine. S tem bodo imeli trajno več hrane in družinski člani ne bodo lačni. Otrokom lahko z denarjem, ki ga zaslužijo od prodaje prirasta koz, plačajo tudi šolnino ali pa kupijo kaj drugega za potrebe družine, popravijo hišo … Družina v Afriki s pomočjo ene same koze, ki j dobi lahko zelo napreduje …«

Za kozo v Afriki družina potrebuje povprečno 20 EUR. Akcija traja do petka, 25. 11. 2022.  O številu »kupljenih koz« vas bomo seveda obvestili. In vse kupljene kozice bodo dobile imena!

Več o akciji si lahko preberete na spletni strani: https://www.karitas.si/kupim-kozo/

Dragica Šteh, prof.

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov: 1)