V soboto, 15. 10. 2022, smo se z dijaki prvih letnikov odpravili na izlet v Gradec. Pred tem smo se ustavili v čokoladnici Zotter, ki jo je ustanovil Josef Zotter s svojo ženo leta 1999. Pred obiskom tovarne, smo si ogledali zanimiv kratek film o ustanovitvi in razvoju le-te, kjer danes štejejo že okoli 500 različnih okusov čokolade. Celotna proizvodnja deluje po načelu raznolikosti, kvalitete, trajnosti in ustvarjalnosti. Vsi njihovi izdelki so tudi 100 % organski, njihov slogan pa se glasi “od zrna do tablice”. Z dijaki smo si ogledali celoten proces izdelave čokolade, od zrna do čokoladne tablice. S keramičnimi žličkami, ki smo jih dobili na vhodu, smo lahko poskusili vse njihove odlične čokoladne izdelke, od tekoče čokolade do pralin, ki nam jih je postregel robotek. Po ogledu, smo se zapodili v njihovo trgovino in si nakupili zaloge čokolad, medtem pa je naše dijake prišel pozdravit tudi gospod Josef Zotter. 
S polnimi želodci čokolade smo se odpeljali v deželno prestolnico Štajerske, v mesto Gradec. Ogledali smo si glavni mestni trg, ki je obdan z razkošnimi stavbami in mestno hišo tik za vodnjakom, ki trgkrasi že od konca 19. stoletja. Pogledali smo si dvorišče Deželne hiše, ki ga v času božičnega sejma krasijo ledene jaslice. Na sprehodu po mestu smo videli tudi hiši umetnosti (Kunsthaus), ki s svojo zanimivo arhitekturo pritegne pozornost. Sprehodili smo se tudi čez Otok na Muri, zanimivo jekleno konstrukcij, ki je bil sprva mišljen kot začasni projekt vropske kulturne prestolnice 2003. Na koncu smo se povzpeli še na Grajski hrib in si oglejte urni stolp, ki velja za stari simbol mesta.
Pred odhodom domov, pa nas je v restavraciji čakalo kosilo, juha s fritati, dunajski zrezek in ocvrt krompirček ter odlična sladica.

[ngg src=”galleries” ids=”202″ display=”basic_slideshow”]

(Skupno 789 obiskov, današnjih obiskov: 2)