V okviru Evropskega tedna mobilnosti je Občina Ivančna Gorica v torek, 20. septembra 2022 v veliki predavalnici Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica organizirala okroglo mizo na temo trajnostne mobilnosti. Poleg drugih gostov so sodelovali tudi dijakinja Julija Ambrožič, ravnatelj Milan Jevnikar in kot moderator Igor Gruden. Med publiko pa so bili poleg zunanjih gostov seveda tudi dijaki naše šole.

 

Na okrogli mizi so sodelovali še župan Dušan Strnad, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ivanške občine Marjan Balant, policijski inšpektor Refik Hodžič, vodja prometne komercialne službe na LPP Andrej Jerman in predsednica občinske Komisije za mladinska vprašanja  Klavdija Kastelic.

Sodelujoči so predstavili stanje v občini na področju mobilnosti, nove investicije in projekte (boljša prometna ureditev, nove kolesarske steze…), spodbujanje prometne kulture in varnosti, možnosti nadaljnjega izboljšanja in ozaveščanja na področju prometa, sistematično urejanje poti za pešce in kolesarje, pogostejša uporaba ekološko usmerjenih javnih prevoznih sredstev, politika parkiranja v Ivančni Gorici idr.

Vsi se zavedamo, da so različna prometna sredstva za nemoteno delovanje našega načina življenja vsakodnevno potrebna, lahko pa skupaj marsikaj naredimo za bolj prijazen, trajnostno usmerjen odnos do okolja, v katerem živimo in delamo. Upamo, da tudi z dogodki kot je bil omenjen pogovor s kompetentnimi sogovorniki, vsaj malo prispevamo k večji osveščenosti dijakov, delavcev šole in prebivalcev naše občine.

Igor Gruden

In kaj o vsem skupaj piše občina ? Poglejte: https://www.ivancna-gorica.si/objava/678239

In še nekaj fotoutrinkov

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov: 1)